Yatağan'da Deve Güreşleri Festivali Yapıldı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 devenin katıldığı Deve Güreşleri Festivali düzenlendi.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 devenin katıldığı Deve Güreşleri Festivali düzenlendi.

Yatağan-Aydın karayolu yanındaki sahada yapılan, davul zurna çalınarak çeşitli eğlenceler düzenlenen festivalde binlerce kişi, güreşleri sahanın kenarına yerleştirilen kamyon ve traktörlerin üzerinden izledi.

Güreşleri İzmir, Antalya, Aydın, Denizli, Çanakkale ve Manisa'dan gelen çok sayıda vatandaşın yanı sıra turistler de ilgiyle izledi.

Festivale katılan bazı develer yaklaşık yarım saat güreşti. Birbirlerini yenemeyince hakemler, develerin ayrılmasını istedi. Urgancılar, yenişemeyen develeri ayırmakta zaman zaman güçlük çekti.

Reklam
Reklam

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 13'üncüsü yapılan Deve Güreşleri Festivaline Ege, Akdeniz ve Marmara'nın farklı illerinden develerin katıldığını söyledi.

İlçelerinde yapılan deve güreşlerinin Ege'nin Kırkpınar'ı olduğunu belirten Işık, "Güreşlere 140 deve katıldı. Bu yıl çevre illerden çok sayıda katılım oldu. Yabancı turistler de güreşleri izlemeye geldi. Bu ilgi bizi umutlandırdı" dedi.

Festivalden elde edilen gelirin Yatağan Meslek Yüksekokulu'nun yapımı ve giderleri için harcandığına dikkati çeken Işık, "Elde edilen geliri eğitim ve spor aktiviteleri için harcayacağız. Güreşleri önümüzdeki yıllarda daha da geniş katılımla düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz