Yatağan’da Emniyet Kemeri Kullanım Oranı Yüzde 30 Yüzde 97'ye Çıktı

Yatağan Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından, şehir içinde emniyet kemeri kullanımını artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar...

Yatağan Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından, şehir içinde emniyet kemeri kullanımını artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar meyvesini verdi.

Yatağan Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerinin, şehir içinde emniyet kemeri kullanımını artırmak amacıyla düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimler meyvesini verdi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, denetimler öncesi şehir içinde emniyet kemeri kullanım oranının yüzde 30'larda seyrettiği belirtilirken, denetimler sonrası bu rakamın yüzde 97'lere kadar yükseldiğinin altı çizildi.

Reklam
Reklam

İnönü Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi gibi ana arterlerin yanı sıra, muhtelif cadde ve sokaklarda yoğun olarak yapılan denetimlerin amacını; “Bilindiği üzere trafik kazalarında meydana gelen yaralanma ve ölümlerin büyük birçoğunun nedeni emniyet kemeri kullanılmaması. Son zamanlarda yapılan denetimler ve uygulanan cezalarla şehirler arası ulaşımda emniyet kemeri kullanımının önemi sürücülere aktarıldı.

Yatağan Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Ekrem Öğden, denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğinin de altını çizerek; "Ancak şehirlerarası ulaşımda olduğu gibi şehir içi ulaşımda da emniyet kemeri kullanımı çok önemli. Çünkü şehir içinde meydana gelen trafik kazanlarında yaşanan yaralanmaların nedeni de genellikle emniyet kemeri kullanılmaması. Bu nedenle Yatağan Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro olarak ilçede emniyet kemeri kullanımını en üst seviyeye çekmek için düzenli olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz. Şu ana kadar devam eden denetimler sırasında pek çok sürücüye emniyet kemeri nedeniyle cezai işlem uygulandığı gibi pek çoğu da ilk uyarısını aldı. Bundan sonrası içinde denetimlerimizin artırılarak devam edeceğini ve şehir içinde emniyet kemerini takmayan sürücüye kanun-da belirtilen cezai işlemlerin uygulanacağını belirtmek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Ayrıca, şehir içi ulaşımda emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen çalışmaların cadde ve sokaklarla da sınırlı kalmadığını belirten Trafik Büro Amiri Ekrem Öğden; “Cadde ve sokaklarda uygulanan denetimlerin yanı sıra okullarda düzenlediğimiz seminerler ve eğitimlerle bu konuyu gündeme getiriyoruz. Okullarda düzenlediğimiz seminerlerde bütün trafik kuralları ele alındığı gibi emniyet kemerinin önemine ayrıca vurgu yapılıyor. Emniyet kemeri nedeniyle cezai işlemle karşılaşmak istemeyen vatandaşlarımızdan bu konuya dikkat etmelerini rica ediyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: