Yatağan'da ishal salgını tedirginliği

MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde 60 çocuk ishal, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle hastanelerde tedavi altına alındı. 5-16 yaş arasındaki çocuklardan 12'si dışındakiler taburcu edildi.

Yatağan ve bazı köylerinde dün saat 23.00'ten itibaren ishal, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle Yatağan Devlet Hastanesi'ne ve sağlık ocaklarına başvuran 5-16 yaş arasındaki çocuklardan bir kısmı Muğla, bir kısmı da Menteşe Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çocuklardan 12'si yataklı tedavi altına alınırken, diğerlerinin taburcu edildikleri öğrenildi.

Reklam
Reklam

Yaşanan ishal salgınıyla ilgili bir açıklama yapan Muğla İl Sağlık Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Timur, "Dün saat 23.00'ten itibaren Yatağan Devlet Hastanesi'ne gelen çocuklarda yapılan tetkiklerde amip ve virüslere bağlı mevsimsel hastalık olduğunu tahmin ediyoruz. Yatağan Devlet Hastanesi'ne başvuran hasta sayısı 60. Hastanedeki yığılma nedeniyle Muğla Devlet ve Menteşe devlet hastanelerine de 30 çocuk gitti. Şu anda endişe verici bir olay yok. Bunun yanında içme suyundan şüphelendiğimiz için Yatağan'a verilen içme suyu kesilerek klorlanma yapılıyor. Çocukların sağlık durumları iyi, büyük bir çoğunluğu ayakta tedavi edilerek evlerine gönderildi. Yatağan Devlet Hastanesi'nde 10 çocuk yataklı tedavi altında" dedi.

Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Süreyya Kolcuoğlu, zehirlenme olayının, nedeni belli olmamakla birlikte çevredeki kaynak sularından olabileceği üzerinde de durulduğunu, kesin nedeni belirlemek için araştırmaların sürdürüldüğünü açıkladı.
Öte yandan, Yatağan Belediyesi Su İşleri yetkilileri ise, şehir içme suyu şebekesinin 11 ayrı noktasından numune alınarak tahlil edilmek üzere laboratuara gönderildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam