Yatalak hastanın tekerlekli sandalye sevinci

Adıyaman Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, tekerlekli sandalyesine kavuşan doğuştan yatalak engellinin sevincine ortak oldu.Çelikhan’a bağlı...

Adıyaman Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, tekerlekli sandalyesine kavuşan doğuştan yatalak engellinin sevincine ortak oldu.
Çelikhan’a bağlı Pınarbaşı Beldesinde yaşayan ve doğuştan yatalak olan Hüseyin Gazi Kaymak adlı 11 yaşındaki çocuğa, devlet vatandaş işbirliğiyle temin edilen tekerlekli sandalye; Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Çelikhan Engelli Koordinasyon Birimi üyeleri ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Abuzer Ayaz’ın da katılımıyla, evinde teslim edildi.
Tekerlekli sandalyeyi bizzat teslim eden Kaymakam Murat Uz, devlet olarak kaymakamların birinci öncelikli görevinin hiçbir sosyal güvencesi olmayan, dar gelirli, dul, yetim, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirterek, ‘‘Bugün burada Hüseyin Gazi Kaymak adlı çocuğumuzun mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz. Artık yatağa bağımlı kalmadan ve rahatlıkla istedikleri yere gidebilecek, çok noktadan monteli emniyet kemerlerinin bulunmasından ötürü düşme kaygısı yaşamadan, ailesi, çocuğu bu sandalyeye güvenle bindirebileceklerdir. Bu vesile ile tekerlekli sandalyenizi iyi günlerde kullanmanızı temenni ediyorum.’’ dedi.
Ayrıca, 11 yaşındaki sürekli yatalak Hüseyin Gazi Kaymak’ın, yataktan çıkarılarak tekerlekli sandalyeye bindirilmesi esnasında çevredekilerine gülmesi, Çelikhan Kaymakamlığı'nca yapılan bu yardımın ne kadar isabetli olduğunu göstermesi açısından anlamlıydı.
Maddi yetersizlikten dolayı ihtiyaç duyulan bu özel donanımlı sandalyeyi alamayan Kaymak ailesi ve Çelikhan Engelli Aileleri Derneği Başkanı Abuzer Ayaz, duyarlılığından, yardım ve desteklerinden ötürü Çelikhan Kaymakamı Murat Uz’a teşekkür ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz