Yatık çit ne demek? Yatık çit birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Yatık çit birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Yatık çit birleşik kelimesi ne demektir?

Zengin dilbilgisi kuralları ve binlerce sözcükten oluşan kelime haznesiyle dikkat çeken Türkçe, birleşik kelimeleri de bünyesinde barındırır. Yatık çit birleşik kelimesinin anlamı ve dilbilgisi kurallarından nasıl etkilendiği, TDK sözlükte yanıt aranan konulardan biridir. Dile merakı olan kişiler tarafından mercek altına alına Yatık çit birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yatık çit Ne Demek? Yatık çit birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Yatık çit birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
Reklam
Reklam

Yatık çit TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Kışı çok soğuk geçen ve çok kar yağan bölgelerde, tellerin kopmasını önlemek üzere, kullanılmadığı zaman çit kazıklarından çıkartılarak yere yayılan ve gerektiği zaman yine çit kazıklarına takılan tel çit

Anahtar Kelimeler: