Yatılı bölge okulunda uyuz salgını

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Yatılı Bölge Okulu'nda eğitim gören 30 öğrenci, uyuz salgınına yakalandı. Sağlık İl Müdürlüğü tarafından gönderilen sağlık ekibi, gerekli muayeneleri yaptıktan sonra öğrencilere ilaç verirken, yatakhaneler ilaçlandı.

159 öğrencisi bulunan Nazımiye Yatılı Bölge Okulu'nda uyuz salgını baş gösterdi. Haber duyulur duyulmaz Sağlık İl Müdürlüğü'nce okula sağlık ekibi gönderilirken, öğrenciler muayeneden geçirildi, yatakhaneler ilaçlandı. İlçe Hıfzıssıhha yetkilileri, okulda yaptıkları toplantının ardından tatil kararını uygun görmeyerek, hastalığa yakalanan 30 öğrencinin tedavisinin okulda yapılmasını kararlaştırdı. Tarım İl Müdürlüğü tarafından ise hastalığa yakalanan öğrencilerin köylerindeki ahırların ilaçlanacağı öğrenildi. Bu arada, okula çağrılan veliler de konuyla ilgili bilgilendirildi.

Reklam
Reklam

Okul idaresinin durumu bildirmesiyle harekete geçen Kaymakamlık, sağlık ekiplerini okula göndererek gerekli önlemlerin alınması talimatını verdi. Kaymakam Serdar Ateş, öğrencilerin doktor kontrolünden geçirilmesinden sonra 6 tanesinde rahatsızlığın kesinleştiğini, 24 öğrencide ise uyuz belirtilerinin tespit edildiğini söyledi.
Bu arada, sabah saatlerinde basın mensuplarının okulun önüne gelmesi üzerine öğrencilerin dışarıya çıkışlarına izin verilmedi ancak öğrenciler pencerelere çıkarak basın mensuplarıyla konuşmak istedi. Okula gelen velilerden Edip Kır, "Okulun hemşiresi yok, bekçisi yok, müdür yardımcısı yok. Bir öğrenci hastalansa onu acilen hastaneye kaldıracak araç yok. Bu hastalıkla birlikte eksiklerin de giderilmesi lazım" dedi. Okula gelen diğer veliler de aynı konuda şikayetçi oldu.