Yatılı Kuran Kurslarının İhtiyaçları Bütçeden Karşılanacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yatılı Kur’an kurslarının iaşe ve ibatelerinin bütçe tarafından karşılanacağını ifade etti.Başbakan...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yatılı Kur’an kurslarının iaşe ve ibatelerinin bütçe tarafından karşılanacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gölcük'te eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın onursal başkanlığını yaptığı Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı tarafından yaptırılan Eyüp Sultan Kur’an Kursu'nun açılış törenine katıldı. Törene Bozdağ'ın yanı sıra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Fikri Işık, AK Parti milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayını bekleyen yasa tasarısı içerisinde Kur’an kurslarıyla ilgili önemli bir düzenleme olduğunu ve yatılı Kur’an kurslarının iaşe ve ibatelerinin bütçe tarafından karşılanacağını belirterek, "Onun içinde her bir maddesi insanımızın lehine, hayrına olan düzenlemeler var, onun içerisinde Kur’an kurslarıyla ilgili önemli bir düzenleme var. Yatılı Kur’an kurslarımızın yatılı olan kısımlarının iaşe ve ibatelerinin, diğer ihtiyaçlarının bütçeden karşılanmasına imkan veren bir düzenleme yaptık. Devletin orta öğretimde pansiyonları var, bütün ihtiyaçlarını bütçeden karşılıyoruz. Yüksek öğrenimde kredi ve yurtlar var, ihtiyaçlarını bütçeden karşılıyoruz. Kur’an kursları da bu devletin Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan eğitim kurumlarıdır. Bunlar pansiyon olduğu zaman, bunların ihtiyacını bütçeye koyamıyoruz, koyamamışız, koymamışız. Yahu niye koymuyorsunuz? Kim karşılıyor? Hayırsever insanlarımız karşılıyor. Allah razı olsun şimdiye kadar yaptınız ama şimdi bütçe imkanlarıyla buradaki yavrularımızın her tür ihtiyacını karşılama imkanını getirdik. Artık hoca efendiler, 'yakıtımız bitti çocuklar donuyor, hadi kardeşim bir yardım et' demeyecekler. İnşallah devletin şefkati buraları da kucaklayacak" dedi.

Reklam
Reklam

"Kur’an'ı anlamaya, anlatmaya Kur’an'ın öngördüğü şekilde yaşamaya ihtiyacımız var" diyen Bozdağ şunları söyledi:

"Esasında Müslümanların yaşadığı en önemli sıkıntılardan bir tanesi dinin doğru öğretilmesi, doğru öğrenilmesi, doğru anlaşılması ve doğru yaşanması konusundadır. İslam'ı doğru öğretmek, doğru anlaşılmasını sağlamak hepimizin başta gelen görevidir. Eğer bunu yaparsak o zaman yanlışlıklar olmayacak, o zaman insanlarımız doğru olanla eğri olanı daha kolaylıkla birbirinden ayırt edebilecek."

Eyüp Sultan Kur’an Kursu, konuşmaların ardından dualarla birlikte kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Kur’an kursunun 6 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edildiği ve 220 yatak kapasitesine sahip olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz