YAÜ İlahiyat Fakültesi'nde Dekanlık Devir-teslim Töreni

Yalova Üniversitesi (YAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ile bu görevi vekaleten yürüten Prof. Dr.

Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ile bu görevi vekaleten yürüten Prof. Dr. Tahir Yaren arasında devir-teslim töreni gerçekleşti. Devir-teslim töreni Karizma İş Merkezi'ndeki Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Törende konuşan YAÜ Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu Prof. Dr. Özdemir'e yeni görevinde başarılar diledi. YAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ise şöyle konuştu: "Son yıllarda toplumun hemen her kesiminde görülen dine ve dini olan ilgi, kendini aşırı bir bilgi açlığı formunda dışa vurmuş; kişi veya gruplar zihinlerini kurcalayan dini meseleleri ya internet ya da bu türden meseleleri çözmek için yeterli bilgi donanımından mahrum ve fakat retoriği sağlam kaynaklara müracaatla çözme gibi yanlış bir yönelişin mümessilleri olmuşlardır. Üniversitelerin misyonu bireyi veya toplum eksenli bilgi ve arayışlara doğru ve güvenilir bilgiler üreterek servis etmek olup, dini bilgi bağlamında bu misyonun temsilciliği tabiatıyla İlahiyat Fakültelerine düşmektedir. Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi de diğer 92 İlahiyat Fakültesiyle birlikte söz konusu misyonun paydaşlarından biridir. Yalova Üniversitesi sıradan bir hissedar olmayıp, yüzde 100 Arapça eğitim öğretim yapan Türkiye genelinde iki fakülteden biri, devlet üniversiteleri arasında ise tek fakültedir." Konuşmaların ardından dekanlık görevini Prof. Dr. Özdemir devraldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: