YAÜ Ile Belediye Arasında Toplu Taşıma Protokolü

Yalova Belediyesi ile Yalova Üniversitesi (YAÜ) arsında şehir merkezi ulaşımında toplu taşımayla ilgili  protokol imzalandı.

Yalova Belediyesi ile Yalova Üniversitesi arsında şehir merkezi ulaşımında toplu taşımayla ilgili protokol imzalandı. Yalova Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen şehir içi toplu taşımayla ilgili protokol töreninde konuşan Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Yalova Üniversitesi ile imzalayacakları protokol ile kentte her gün artan araç ve trafik yoğunluğu nedeniyle yeniden bir saha çalışmasını yapmayı amaçladıklarını söyledi. Koçal, bu saha çalışmasından çıkacak verilere göre, özellikle toplu taşımada güzergah ve yoğunluk organizasyonunu, verilere göre yeniden düzenleyeceklerini bildirdi. YAÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise üniversite olarak Türkiye'de hep ilkleri başardıklarını söyledi. Eruslu, şunları kaydetti: "İlklerin bir tanesi de Türkiye'de ilk defa Ulaştırma Mühendisliği bölümünü kurduk. Bu Ulaştırma Mühendisliği bölümü bünyesindeki ekibimizle Türkiye'nin ulaşım altyapısını ve ulaşım projelerini çözmeye talibiz. Ankara'da Gazi Üniversitesi'yle Ankara'nın ulaşım projesini çözüyoruz. Yeni büyükşehir olan Şanlıurfa ve Hatay'ın da projelerini takip ediyoruz. Bu projeleri almak üzere arkadaşlarımız toplantılarını yaptılar ve takip ediyorlar. Türkiye'nin problemlerini çözen bir üniversite Yalova’nın da sorunlarını çözmeye taliptir." YAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan da yapılacak çalışma hakkında şu bilgileri verdi: "Ulaştırma mühendisliğini ulaşımın her alanına yönlendireceğiz ve çeşitli uygulamalar yapacağız. Bizim en öne çıkacak amacımız, kent içi ulaşım problemlerini tespit edip, çözmek. Ben daha evvel İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ulaşım biriminde görev yaptım. İnşallah burada biz Yalova'nın ulaşım etütlerini yapacağız. Toplu taşımanın yeniden dizaynına çalışacağız. Çeşitli anketler yapacağız. 1 ay içerisinde 150'ye yakın anketörler görev yapacak. Bu anketörler halkın içinde, minibüs duraklarında, caddelerde, sokaklarda halka tercihlerini, önerilerini soracaklar. Bunu alıp üniversitedeki veri tabanı programımızda analiz edeceğiz ve sonrasında simülasyonlar yapacağız. Bu çalışmaya göre toplu taşımanın daha efektif, konforlu, seri nasıl kullanılabileceğine dair bir model oluşturacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: