Yavilioğlu’ndan 23 Nisan Mesajı

Erzurum Millertvekili Cengiz Yavilioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekerek, “Yarınlarımızışekillendirecekolançocuklarımızulusumuzun...

Erzurum Millertvekili Cengiz Yavilioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekerek, “Yarınlarımızışekillendirecekolançocuklarımızulusumuzun en büyükkazanımıdır” dedi.

Dr. CengizYavilioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Parlamenter demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atılmasının 93. Yılını sevinç ve gururla kutluyoruz” şeklinde konuştu.

23 Nisan’ın milli egemenliğin, Cumhuriyet değerlerinin ve çağdaş uygarlık yolundaki yürüyüşün sembolü olduğunu dile getirenYavilioğlu, “Tarihimizdeki dönüm noktaları olarak telakki edilen, bağımsız ve özgür yaşamak, laik, demokratik Cumhuriyet'e sahip olmak, uygar dünyayla bütünleşmek yolunda ulusça gösterilen çabaların en önemlisidir. ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışıyla parlamenter demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temelleri bu tarihte atılmıştır. Dünyada kurtuluş mücadelesini başlatan ve yöneten, ardından da Cumhuriyeti ilan eden tek meclisTürkiye Büyük Millet Meclisidir. O Meclis, bize Kurtuluş Savaşı’mızı kazandırmış ve milletimize kendini yönetme yetkisi vermiştir. Yarınlarımızı şekillendirecek olan çocuklarımız, bizlerin en büyük kazanımıdır. Onların mükemmel bir şekilde yetişmesi, Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği muassır medeniyetler seviyesinde ülkemizin yerini almasında en büyük etken olacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, birkez daha büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı olarak Meclise hayat veren kahramanları saygıyla yad ediyorum. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: