Yavru Köpeklere Veteriner Hekim Müdahalesi

OSMANİYE (AA) - Toprakkale ilçesinde, dört aç yavru köpek ve anneleri, anestezi uygulanmadan hayvan barınağında tedavi altına alındı.

OSMANİYE - Toprakkale ilçesinde, dört aç yavru köpek ve anneleri, anestezi uygulanmadan hayvan barınağında tedavi altına alındı. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde (OOSB), dört aç yavrusuyla bakımsız kalan anne köpeğin durumlarının belediyeye bildirilmesi üzerine Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Ali Laçinbala olay yerine gitti. Laçinbala, bakımsız haldeki 4 yavru ve anne köpeği anestezik madde kullanmadan yaklaşık bir saat süren çalışma sonrasında kafes yardımı ile alarak belediyenin hayvan barınağına götürdü. Hayvanları bulduklarından 5 köpeğin açlıktan ölmek üzere olduklarını belirten Laçinbala, "Bakımsız haldeki köpekleri barınağa getirerek biberonla besliyoruz. Ardından aşı ve diğer acil bakımlarını yaptık. Şu anda anne ve yavru köpeklerin sağlık durumları çok iyi. Bu köpekleri bakımlarının tamamlanmasının ardından sahiplenmek isteyenlere ücretsiz olarak vereceğiz. Bölgedeki tüm hayvanseverlere çalışmalarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz" dedi. HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık ise çalışmada emeği geçenleri kutlayarak, "Bir nal bir at kurtarır, bir at yiğit kurtarır, bir veteriner hekim de şehrin hayvanlarını kurtarır. Veteriner hekim Laçinbala ve ekibine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: