Yavru vatanı dünyaya tanıtacak adama bak!

Kız arkadaşıyla sevişme görüntülerini kullanarak şantaj yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hukuki varlığını diğer ülkelere anlatmak ve dünya genelinde tanınmasını sağlamak üzere kurulan KKTC Tanıtma Derneği’nin başkanı Efgan Bilgi, KKTC’de manşetlere çıktı. Ancak yaptığı işle değil vukuatlarıyla...

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Bilgi, kız arkadaşı ile sevişme görüntülerini cep telefonuyla kaydettikten sonra kız arkadaşını derneğe para yardımı yapmaması halinde görüntüleri internette yayınlamakla tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Ardından evinde yapılan aramada, kişisel bilgisayarında sahte isimlerle açılmış Facebook sayfaları olduğu görüldü.

Reklam
Reklam

Eroğlu’na hakaret de var
Sayfalarda KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve ailesine hakaret ve sövme içerikli videolar yayınladığı tespit edildi. Bilgi derhal Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Yargıç huzurunda söz alan Bilgin, şunları söyledi: “Bunların tamamı maksatlıdır. İki sene önce ayrıldığım kız arkadaşım ile görüntüleri birlikte kaydettik. İnternette benim birçok görüntüm var. Sayın Cumhurbaşkanı için ölürüm. Ailesi ve kendisi için bunu yapmam mümkün değil. Polisin istediği her şeyi yaptım. Ne istedilerse verdim. Bende görüntüler yok. Görüntüler USB diskte kayıtlıydı, bir buçuk sene önce attım.” Mahkeme polisin olayı araştıracağına vurgu yaparak, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının tutukluluk süresini uzattı.