Yavuz Sultan Selik Kavşağı açıldı

Uşak'ın kuzey ve güney kesimlerini birleştiren Yavuz Sultan Selim Kavşağı bugün düzenlenen törenle açıldı.

Yavuz Sultan Selim Caddesi ile Şehit Basri Bey Caddelerini birbirine bağlayan büyük kavşağın açılış törenine, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, Devlet Demir Yolları Şube Müdürü Himmet Akçay, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Uşak Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende açılış konuşmasını yapan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan; Yavuz Sultan Selim Kavşağının önemine değinerek, bu kavşakla birlikte şehrin iki yanının birleştiğine dikkat çekti. İki buçuk yıldır şehrin her yerinde çeşitli kategorilerde hizmetler verdiklerini belirten Erdoğan, “Güney bölgede 40 metrelik yollarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Burada temel amacımız hızlı trene ve çevre yolu gibi projelere entegrasyonu sağlamak” dedi.

Reklam
Reklam

Uşak Belediyesi’nin son iki yılda adeta bir inşaat firması niteliğinde teknik alt yapı ve ekipmana sahip olduğunu, bu bilinçle çok sağlam bir teknik ekip oluşturarak bir düzen sağladıklarını ifade eden Erdoğan, bu kavşağın da aynı titizlikle inşa edildiğini kaydetti. Bu noktada Karayolları’na da destek ve katkıları için teşekkürlerini sunan Erdoğan, “Ayrıca Sayın Valimize ve Devlet Demir Yollarına da teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Onların desteği sayesinde bu proje hayata geçti. Biz de Uşak Belediyesi olarak 2012 yılının başından itibaren güneydeki 40 metrelik yolları tamamlayıp şehrin kuzey bölgesine geçeceğiz” dedi.

Son olarak Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen sıcak ve soğuk asfalt, bölünmüş yol, doğal taş ve beton parke ile yol yapımı rakamlarını konuklara aktaran Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Kavşağının tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Başkan Erdoğan’ın ardından söz alan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, üçüncü 40 metrelik yol olan ve iki büyük caddeyi birbirine bağlayan bu kavşağın trafiği büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi. Çakacak şehrin can damarının bu yollar olduğunu belirterek, bu çalışmalarından dolayı Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a teşekkürlerini sundu. Karayolları ve Uşak Belediyesi ile bir araya gelerek bu büyük projeye imza attıklarını kaydeden Vali Çakacak, emeği geçen herkese teşekkür ederek yeni kavşağın hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun ve Devlet Demir Yolları 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş adına Şube Müdürü Himmet Akçay’a kavşak yapımına katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Uşak İl Müftü Vekili Ali Tom tarafından dua okunmasının ardından sahneye geçen protokol üyeleri kırmızı kurdeleyi keserek kavşağın açılışını gerçekleştirdi.

Ulubey Yolu üzerinde bulunan, Yavuz Sultan Selim Kavşağı; Şehit Basri Bey Caddesi ile Yavuz Sultan Selim Caddelerini birbirine bağlıyor. Vatandaşlarımızın yolunu büyük ölçüde kısaltan kavşak aynı zamanda Cumhuriyet ve Fatih Mahalleleri arasında geçiş imkanı sağlamış oluyor.

Fen işleri Müdürlüğü asfalt ekibi tarafından inşa edilen kavşağın trafik sinyalizasyon işlemleri Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, yeşillendirme ve çiçeklendirme işlemleri ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz