Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılan minare kurtarılmayı bekliyor

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Köklüce köyündeki yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi Yavuz Sultan...

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Köklüce köyündeki yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılan minare kurtarılmayı bekliyor.
Köklüce Köyü Yavuz Sultan Selim Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ekelik, köklüce köyünde Yavuz Sultan Selim tarafından yapıldığı rivayet edilen Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan tarihi caminin köyün tek camisi olduğunu vurguladı.
Tarihi caminin minaresinin taşlarının korumasız ve bakımsız kalmasından deforme olduğunu belirten Ekelik, “Bu güne kadar korumaya alınmadan, bakım onarım yapılmadan yılların tüm dış tahribatına inadına dayanarak dimdik ayakta kalarak günümüze kadar gelen tarihi minare acilen restore edilmezse yakın bir gelecekte yok olacak." dedi.
Caminin gerekli onarımlarının yapılmadığı için çok yıprandığını kaydeden Ekelik, "Yıllar önce köylü vatandaşlar tarafından yapılan ek kat nedeniyle caminin zarar görmüş olabileceğine işaret etti.
Ekelik, “Caminin yapıldığı tarihteki yazılı hitabesini hala koruyarak saklıyoruz. Tarihi caminin ve minarenin aslına uygun restore edilmesini istiyoruz. Osmanlı döneminden kalan bu tarihi yapının yıkılmaması için yetkilileri biran önce göreve davet ediyoruz.’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz