"Yaya Devriye" Uygulaması Hırsızlık Olaylarını Azalttı

Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, ilçede bir süre önce hayata geçirdikleri "yaya devriye" uygulaması ile hırsızlık olaylarının büyük ölçüde

Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, ilçede bir süre önce hayata geçirdikleri "yaya devriye" uygulaması ile hırsızlık olaylarının büyük ölçüde önüne geçtiklerini bildirdi.

Balaban, İlçe Kaymakamlığı'nca yürütülen "Ele ele güzel günlere" projesi kapsamında Saruhan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Saruhanlı'da meydana gelen dolandırıcılık, hırsızlık ve buna benzer asayiş olayları hakkında vatandaşları bilgilendiren Balaban, kötü niyetli kişilere karşı polis ve vatandaşın el ele çalışması gerektiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Vatandaşların şüpheli durumlarda 155 polis imdat hattını aramaktan çekinmemeleri gerektiğini ifade eden Balaban, şöyle konuştu:

"Halkımız şüpheli gördükleri kişileri ihbar etsin. İhbar mekanizması çalışmazsa polis iş yapamaz. Bizler ilçenin huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Bunun için geceleri yaya devriye uygulaması başlattık. Bundan çok güzel sonuçlar da aldık. Hırsızlık olayları büyük ölçüde azaldı. Hakkında yakalama kararı bulunan bazı kişiler yakalandı. Hatta bu uygulama ile cezaevi firarisi bile yakaladık. Vatandaşlarımız da bize yardımcı olursa hep beraber daha büyük işler yaparız."

Muhabir: Muammer Kökcüoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: