Yaya olarak Kudüs'e gidiyorlar

MERSİN (İHA) - Almanya'nın Köln şehrinden, yaya olarak Kudüs'e gitmek için 5 yıl önce yola çıkan Alman çift, katır, eşek, kedi ve 3 köpeği ile Mersin'in Anamur İlçesi'ne ulaştı.

2000 yılında Almanya'nın Köln şehrinden yola çıkan Bernhard Eitelgörge ve İrmi Kal çifti, katır, eşek, kedi ve 3 köpeği ile Anamur Tenzile mevkiinde yürüyüşlerine devam ediyor. İstanbul, İzmir ve Antalya üzerinden Anamur'a gelen Alman çift, İsa Peygamber'in yeniden Kudüs'te dirileceğine inandıkları için Kudüs'e gittiklerini ifade ederek, "İsa Peygamber eşeğe binerdi. Biz de bu kutsal yolculuğumuzda eşek ve katırı kullanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

2003 Haziran ayında Türkiye'ye giriş yapan Bernhard Eitelgörge ve İrmi Kal çifti, "Türkiye yolculuğumuz boyunca gezdiğimiz tüm ülkelerden güzel. 1,5 yıldır ülkenizdeyiz, burada kötü olan tek şey trafik" diye konuştu.

5 yıllık serüvenleri sırasında yolda rastladıkları hayvanları da yanlarına alarak yolculuklarına devam ettiklerini ifade eden Eitelgörge, "Macaristan ve Romanya'da gördüğümüz hasta köpekleri aldık ve iyileştirdik. Ayrıca Fethiye'den geçerken koruma kampımda saldırgan olduğu için öldürülmeyi bekleyen bir kurt köpeği varmış. Öldürülmesin diye bu köpeği de alarak beslemeye karar verdik. Şu anda yanımızda 3 köpek, 1 eşek, 1 katır, 1 kedi ile yolculuk yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Sadece yaz aylarında yolculuk yaptıklarını kaydeden Eitelgörge, "Babamın her ay gönderdiği 250 euro ile geçiniyoruz. Para yetmediği zaman ben çalışıyorum. Sadece ekmek parası kazanacak kadar. Asıl özgürlük, para hırsı olmadan yaşamak" dedi.

Hatay üzerinden Türkiye'yi terk edecek olan Alman çift, gezilerini 2007 yılında Kudüs'te noktalamayı hedefliyor.

Reklam
Reklam