Yaygaracı bebeğinizi sakinleştirip sizi huzura kavuşturan ayak masajı kılavuzu

Bebekler sık sık rahatsızlanırlar ve bunu dile getirmek için bildikleri tek yol ağlamaktır.

Huysuz bebekler karın ağrısı, kabızlık, su toplanması ve grip de dâhil pek çok farklı şeyden mustarip olabilirler.

Çocuk doktorları tarafından önerilen tedavi ve ilaçlara rağmen onları her zaman takip etmek çok önemlidir ve onların ev yapımı ilaçlarla desteklenmesi anne ve bebeğin rutinine katkı sağlayabilir.

Aşağıdaki özel kılavuzda huzursuz bebekleri sakinleştirmek için ayak refleksolojisinden bir kaç ipucunu sizlerle paylaştık.

Ayağın her alanı bir organla, kaslarla ve vücudun bir bölgesiyle bağlantılıdır ve bu alanlara nazikçe basınç uygulanırsa, bu uygulama kabızlık ve tıkanma gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olabilir.

Reklam
Reklam

Ayak Refleksolojisinin yetişkinlerde bile çok verimli olduğu ve tedavi etkisi yaptığı bilinir. Bebeklerin ayaklarındaki bağlar ve kaslar tam olarak gelişmediği için bebekler nazik refleksoloji ovuşlarına cevap vermeye daha açıktırlar.

Bebek Ayak Refleksolojisi Kılavuzu

Bebekler genellikle refleksolojinin farklı türlerine yetişkinlerde olduğundan daha duyarlıdır.
Bir bebek ağladığı ya da bir derecede huzursuzluk yaşadığı zaman düşünmeden genellikle ellerini, ayaklarını ve karnını ovarız. Burada bu yöntemlerin neden bu derece işe yaradığını açıkladık.

Buradaki ana fikir ellerdeki ve ayaklardaki belirli refleks noktalarının belirli organlarla kemiklerle ve vücut sistemleriyle eşleşmesine dayanıyor.
Refleksoloji noktaları hakkında genel bir fikir elde edebilmek için yukarıdaki grafiğe danışabilirsiniz. Biz her bölgeyi ayrı ayrı incelemeye devam edeceğiz.
Bu öneri asla çocuk doktorunun uzman görüşü yerine geçemese de bu dokunuşlar bebeğinizin yaşamına güzel eklemeler yapacak.

Reklam
Reklam

1. Baş ve diş

Ayak parmak uçları bebeğin başına ve dişine karşılık gelir. Bu özellikle bebekler diş çıkarırlarken yardımcı olabilir.
Bu küçük bölgelere nazikçe basınç uygulayarak, ağlarken, öfke nöbetleri geçirirken ve ufacık bedenine çok fazla güç uygularken onu yatıştırabilirsiniz.

2. Sinüsler

Ayak parmaklarının ortası bebeğin sinüslerine karşılık gelmektedir.
Eğer bebek durmadan burnunu çekiyorsa, çok kötü bir şekilde akan bir burnu varsa veya mukustan dolayı zor nefes alıyorsa bulguları yatıştırmak için ayak parmaklarını ovmayı deneyebilirsiniz.

Ancak, bu dokunuşları uygulamanın yanında her zaman çocuk doktorunuza da başvurun.

**3. Akciğerler

**


Bebeklerde göğüs tıkanması büyük olasılıkla bir enfeksiyondan ya da soğuk algınlığından ileri gelmektedir.
Eğer tedavi edilmezse nefes almada, yemede ve uyumada zorluklara yol açabilir.
Çocuk doktorunuzun tavsiyelerine uyarken, bebeği yatıştırmak için parmakların hemen altında bulunan boyunları yani ayak parmaklarının köklerini nazikçe ovabilirsiniz, buralar akciğerlere karşılık gelir.

Reklam
Reklam

4. Karın boşluğu sinir ağı

Karın boşluğu sinir ağı karın içinde ve midenin arkasında bulunan karmaşık bir sinir ağıdır. Bazen, rahatsızlık bu alandan gelebilir ve mide ağrısına, spazmlara, gerginliğe ve solumada sıkıntılara neden olabilir. Bu rahatsızlığı gidermek için ayak parmaklarının kökünün biraz aşağısına nazikçe basınç uygulamayı deneyebilirsiniz.

5. Üst karın

Bağırsakların rahatça hareket etmesi için güzel bir karın ovalamasından daha iyi bir şey yoktur. Bebekler de bağırsak tıkanması deneyimleyebilirler ancak bulgular pek açık değildir. Çocuk doktorunuza başvurduktan sonra, rahatlama sağlamak için üst karına denk gelen ayak tabanını nazikçe ovun.

6. Alt karın

Ayak masajı ayrıca bebeğin kabızlıktan dolayı rahatsızlığını da rahatlatabilir. Kalın bağırsağı harekete geçirmek için, tabanın alt bölgelerini ovmayı deneyin. Bu özellikle gazı olan bebekler için mükemmeldir.

7. Pelvis

Bebekteki ayağın topuğu pelvis bölgesine karşılık gelir. Eğer bebeğin karnının ve ya kalçasının onu rahatsız ettiğini düşünüyorsanız, topuk bölgesine biraz baskı yapın ve o bölgeyi hafifçe ovduğunuzdan emin olun.

Reklam
Reklam