Yayla evinde mahsur kalan 2 kişi, 6 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yayla evinde mahsur kalan 2 kişi, jandarma ve TEİAŞ...

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yayla evinde mahsur kalan 2 kişi, jandarma ve TEİAŞ ekibinin 6 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı. Taraklı ilçesinde mahsur kalan 4 avcı, yayla evine sığındı.

Karapürçek ilçesine bağlı Kanlıçay köyünde yaşayan Turgay Kara (30) ve Metin Kurtaran (35) geçen hafta Acı Elma mevkisindeki yayla evine çıktı. Yayla evinde kalan Kara ve Kurtaran, karın yolları kapaması nedeniyle geri dönemedi. Yiyecekleri tükenen iki kişinin yakınları jandarmadan yardım istedi. Yayla evinde mahsur kalan iki kişiyi kurtarmak için İlçe Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ve İlçe Garnizon Komutanı Mahir Mavi çalışma başlattı.

Reklam
Reklam

Kanlıçay köyüne gelen Kaymakam ve Garnizon Komutanı, yayladakilere ulaşmak için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ)'ne ait bir arazi aracının köye götürülmesini istedi. Garnizon Komutanı Mavi, bir astsubay ve TEİAŞ görevlisinin de aralarında bulunduğu ekip bir köylünün rehberliğinde arazi aracıyla yola çıktı. Arazi aracı kar kalınlığının 1 metreyi aştığı yayla yolunda zaman zaman kara battı. Ekiptekilerin küreklerle aracın altındaki karı temizlemesiyle araç yoluna devam etti. Ekip 5 saatlik bir çalışma sonucu iki kişinin bulunduğu yayla evine ulaşabildi. Arazi aracıyla 1 saatte köye indirilen Kara ve Kurtaran, Akyazı Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

TARAKLI'DA 4 AVCI YAYLA EVİNE SIĞINDI

Öte yandan Akyazı ilçesinden av için Acelle Yaylası'na çıkan buradan da Taraklı ilçesine bağlı Alballar köyü Yaylası'na geçen 4 avcı, karda mahsur kaldı. Bir yayla evine sığınan avcıların, sağlık durumlarının iyi olduğu ve yiyecek sıkıntılarının olmadığı belirtildi. Yolların kapalı olması sebebiyle araçların çıkamadığı yaylaya, avcılardan gelecek talep üzerine yarın bir kurtarma ekibi gönderilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz