Yayla Göçü Öncesi Hayvan Süsleri Pazara İndi

Giresun'da asırlık geleneğin yaşatıldığı yayla yolculuğunda, hayvan süsleme geleneğini de ihmal etmeyen vatandaşlar hayvan süslerine...

Giresun'da asırlık geleneğin yaşatıldığı yayla yolculuğunda, hayvan süsleme geleneğini de ihmal etmeyen vatandaşlar hayvan süslerine yoğun ilgi gösteriyor.

Yayla göçünün başlamasına az bir zaman kala pazarlarda satılmaya başlanan hayvan süsleri, çan ve kelekler üreticisinin yüzünü güldürmeye başladı.

Giresun'un Espiye ilçesinde kış boyunca ilmek ilmek hayvan süsü dokuyan ve boncuk dizen Şükriye Çelik "İmkanlar gelişmesine rağmen, asırlık geleneğinden vazgeçmeyen yaylacılarımız var. Yayla göçünde hayvanların süslenmesi, boyunlarına çan ve kelek takılması için ihtiyaç duyulan boncukları kış boyunca hazırladım. Şimdi yayla göçü öncesi pazara çıkardım. Süsüne, boncuğuna göre fiyatı var. Hala hayvan süslerini yapıp satıyor olmam benim için ekmek parası demek. Satışlardan bu aralar çok memnunum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: