Yayla: Seçimde kazanan demokrasi oldu

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Zekeriya Yayla, 12 Haziran Genel Seçim sonuçlarını değerlendirdi.

24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi tamamlanmış, halkımız iradesini ortaya koymuştur. 12 Haziran milletvekili seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Seçimde kazanan, demokrasimiz ve ülkemiz olmuştur. Demokrasinin çıtası yükselmiştir. Olaysız, huzur içinde bir seçim gerçekleşmiştir.

Milletimiz tercihini yapmış, seçtiği vekillerini TBMM’ye göndermiş, verdikleri sözü tutmalarını beklemektedir. Siyasi partilerimiz de, seçim sürecinde vaatlerinin dışında söyledikleri sözleri unutarak, vaatlerini gerçekleştirmek için çalışmalıdır. Sandıktan temsil gücü yüksek, yeni anayasaya meşruiyet sağlayacak bir meclis çıkmıştır.

Reklam
Reklam

Sandığa giderek vekillerini seçen halkımız, şimdi kendisine verilen sözlerin tutulmasını beklemektedir. Bu meclisin ilk görevi, meşruiyet debisi yüksek bir anayasa yapmak olmalıdır. Bütün partilerin ortak vaadi, yeni Anayasa olmuştur. Bütün partiler, meydanlarda yeni anayasa vaadinde bulunmuş ve bunun önemine dikkat çekmiştir. Yeni yasama döneminde öncelik anayasaya verilmeli, toplumun beklentileri karşılanmalıdır. Milletimiz demokratikleşmeyi, hak ve özgürlüklerin genişlemesini acilen beklemektedir. Bu yöndeki talep, ilk olarak 12 Eylül’de yapılan referandumda, halkın yüzde 58’le ‘evet’ demesiyle ortaya çıkmıştır.

Bölgesinde lider ülke olma yolunda ilerleyen Türkiye, bu fırsatları iyi değerlendirmeli, istikrar ve büyümesinden taviz vermemelidir.

İktidar partisi, seçim sürecinde meydanlarda yaşananları unutarak, toplumun tamamını kucaklamalıdır. Yeni anayasayı hazırlarken bütün görüşleri dikkate almalı, toplumun endişelerini gidermelidir. İktidar kuşatıcı olmalı, ötekileştirmemelidir.

Reklam
Reklam

Muhalefet partileri de seçim sürecinde yaşananları geride bırakmalı, Türkiye’nin geleceği için sorumlu davranmalıdır. Yeni anayasa çalışmalarına destek olmalı; demokrasi, hak ve özgürlüklerden yana taraf olmalıdır. Demokrasi dışı eylem ve söylemlere iktidar-muhalefet el ele güçbirliği içinde cevap vermelidir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz