Yayla Sezonu 'cuma Namazı' İle Başladı

Türkiye'nin en büyük yaylalarından biri olarak öne çıkan Osmaniye'nin Zorkun Yaylası'nda yeni yayla sezonu kılınan...

Türkiye'nin en büyük yaylalarından biri olarak öne çıkan Osmaniye'nin Zorkun Yaylası'nda yeni yayla sezonu kılınan cuma namazı ile başladı.

Kent merkezine 26 kilometre mesafede olan; iklimi, doğası ve sosyal hayatı ile Türkiye'nin ender yaylalarından biri olan dikkat çeken Zorkun'da yeni sezona dualarla girildi. Cuma namazına katılan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, çarşı merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak yayla sezonunun yaylacılara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Zorkun Yaylası'nda kış sezonun çok çetin geçtiğini ve kar nedeni ile birçok evin hasar gördüğünü anlatan Kara, "Ağır kış koşulları sonucunda yayla evlerinde hasarın çok fazla olduğu yönünde bilgiler gelmişti. Bunu bizzat yerinde gözlemleyerek belediye adına yapmamız gereken hizmetlerin neler olduğunu konusunda bir tespit etmek amacıyla ve aynı zamanda da hemşerilerimizle beraber yayla sezonunun başladığını bütün Osmaniyelilere duyurmak amacıyla bugün buraya geldik" dedi.

Reklam
Reklam

Kara, "Cuma namazımızı kıldık ve meydana gelen hasar tespitinde bulunmak üzere çeşitli bölgeleri gezeceğiz. Osmaniye Belediyesi olarak geride bıraktığımız 3 yıllık zaman diliminde olduğu gibi hizmetlerimizi eksiksiz olarak burada yaşayan vatandaşlarımıza vermeye çalışacağız. Yayla sezonun iyi bir şekilde geçmesi için belediye hizmetlerini yeterli bir şekilde verebilmek adına tüm gayreti göstereceğiz" ifadesini kullandı.

Zorkun Yaylası'nın en önemli sorunu olan su sıkıntısının, Osmaniye Belediyesi'nce yürütülen çalışmalarla çözüme kavuşturulduğuna dikkat çeken yayla sakinleri, katkı ve desteklerinden dolayı Kadir Kara'ya teşekkür etti kış ayında özellikle bozulan yolların biran önce yapılması talebinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: