Yaylacık köyündeki tarihi cami restore ediliyor

Özgün mimari özelliklerini bugüne kadar taşımayı başaran ancak günümüzde harabe halinde kaderini bekleyen Nilüfer’e bağlı...

Özgün mimari özelliklerini bugüne kadar taşımayı başaran ancak günümüzde harabe halinde kaderini bekleyen Nilüfer’e bağlı Yaylacık köyündeki tarihi cami, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından özgün kimliğiyle yeniden bölgeye kazandırılıyor.

Tarihi yapıda sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 bin 300 yıllık surlardan, 80–90 yıllık cumhuriyet dönemi yapılarına ve 600 yıllık Osmanlı eserlerine kadar kentin her köşesinde eserlere sahip çıktıklarını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten’den çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, geçtiğimiz yıl başlayan çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini ve 150 yıla ulaşan tarihi olan caminin önümüzdeki ay ibadete açılabileceğini vurguladı.

Son yüzyılın başında restorasyon geçirmiş olan tarihi camiinin üzerindeki tüm yüklerin alındığını, daha önce çatlamış olan minarenin de belli bir noktaya kadar sökülerek yeniden yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Tarihi mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmalarımız merkezde çok yoğun bir şekilde sürüyor. Ancak, merkeze paralel olarak ilçelerimizdeki tarihi değerlerimize de el attık. Kestel, Gürsu, Mudanya, Gemlik, Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi’deki tarihi değerlerimiz birer birer ayağa kaldırılıyor. Nilüfer’e bağlı Yaylacık köyündeki bir anıtsal değerimizi kurtararak hem bu köye hem de Nilüfer’e önemli bir eser kazandırmış oluyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Yaylacık köyü muhtarı Mehmet Gökay ise köy halkının 100 yıla yakın süre ibadet mekânı olarak kullandığı tarihi caminin ilk günkü ihtişamına kavuşturulmasını nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bu arada Yaylacık Camii’nden yıllar önce sökülen ve kaybolmaması için Kent Müzesi’ne bağışlanan orijinal kitabeyi de inceleyen Başkan Altepe, bu kitabenin kısa süre içinde orijinal yerine takılacağını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz