Yaylacılar ‘Doktor’ istiyor

Toroslar Ayvagediği Aile Sağlığı Merkezi’nde doktor sorununun çözümlenmemiş olması muayeneye gelen vatandaşı çileden çıkarıyor.

Toroslar Ayvagediği Aile Sağlığı Merkezi’nde doktor sorununun çözümlenmemiş olması muayeneye gelen vatandaşı çileden çıkarıyor.

Yaz sezonu nedeniyle aşırı sıcakların yaşandığı Mersin’den kaçıp yaylalara giden vatandaşlar doktor yokluğu nedeniyle perişan vaziyette sıra beklerken, Gözne ve Ayvagediği yaylasında görevli 3 doktor olmasına rağmen bunlardan ikisinin izinli olması nedeniyle tek doktora mahkum kalınması hastaların aşırı tepkisine neden oluyor.

Sabah namazında sıraya giren hasta vatandaş öğleden sonra doktorun kendisini muayene edeceğinden emin olmadığını belirterek: “Çok erken saate sağlık merkezine gelmemize rağmen öğleden sonra oldu hala sıra bize gelmedi. Tek doktor olaması büyük sorun yaratıyor. Ayrıca doktor da sık sık dinlenme molası veriyor. Bazen öğleden sonraları da Gözne Sağlık Ocağı’na gideceğini söyleyerek muayeneye son veriyor. Biz de burada perişan bir vaziyette şimdi saat onüçü geçmiş olmasına rağmen doktorun öğle izninden dönmesini bekliyoruz. Yetkililer sesimizi ne zaman duyacak, bu sorunu ne zaman çözecekler? Koca Mersin’de gönderilecek doktor yok mu?” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hastalar doktora görünemeden geri gidiyor! Yaylacılar yaptığı açıklamada: “Düşünebiliyormusunuz normal zamanda 3 doktorun olması gereken yerde sadece bir doktor var. Bir doktor hem Ayvagediği’deki hem de Gözne’deki hastalara yetişmeye çalışıyor. Çok yetersiz kalıyor, hastalar doktora görünemeden geri gitmek zorunda kalıyor. Bu sayıya bir de yaylacıları ilave edin. Yayla sezonu nedeniyle arttırılması gereken doktor sayısının izinler nedeniyle azalması biz hastaları perişan ediyor. İlaçlarımızı yazdırmak için bile sabah ezanından gelip sıra almamız gerekiyor. Hastalar, çocuklar ve yaşlılar hep birlikte perişan oluyoruz” demişti.

Gözne’deki eczane de kapandı..! Gözne Sağlık Ocağı’nın kapatılması sonrasında Gözne’deki eczanenin de kapandığını belirten yaylacılar: “Yaz aylarında hem Gözne’nin hem de Ayvagediği’nin nüfusu 10 kat artıyor. Gözne ve Ayvagediği’nde şu anda en az 100 bin insan yaşıyor. Görevli doktor ve eczane sayısı sadece bir. Yetkililer bu durumu göremiyor mu? Neden bunları önceden hesaplayıp tedbir almıyorlar. Bizleri bir sağlık ocağında perişan ediyorlar” diye konuşmuştu.

Reklam
Reklam

Gözne Sağlık Ocağı açılmalı..! Gözne Sağlık Ocağı’nın kapatılması veya ara sıra sadece 2-3 saatliğine açılması Göznelileri perişan etttiğini belirten Gözneli yaylacılar: “Ayvagediği’ndeki doktor sabah saat 10’da Ayvagediği sağlık Ocağı’na geliyor. Saat 12’ye kadar hastaya baktıktan sonra Gözne Sağlık Ocağı’na gidiyor. Saat 15’e kadar Gözne’li hastalara baktıktan sonra tekrar Ayvagediği’ne dönüp saat 17’ye kadar yine hastalara bakmaya çalışıyor. Gözne Sağlık Ocağı kapatılmamalıydı. Gözneliler sağlık ocağının yeniden açılması için imza toplamıştı, ama hiç bir işe yaramamıştı. Yetkililer bu durum karşısında hiçbir önlem almıyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de bu rezaleti sadece seyrediyor” şeklinde konuşmuştu.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz