Yaylacılar perişan..!

Gözne Belediyesi Valilik genelgesini de dinlemiyor!

Yayla sezonunda bile inşaatların yapımı devam ederken, ekmekçi, hurdacı, overlokçu, kilimci, sebzeci gibi satıcıların çıkardığı gürültü yaylacıları çileden çıkarıyor!

Mersin’e en yakın Gözne Yaylası’nda yayla sezonunda bile inşaatların yapımı ve sokakların greyderle düzeltilmesi işleri devam ederken, ayrıca ekmekçi, hurdacı, overlokçu, kilimci, sebzeci gibi satıcıların çıkardığı gürültü yaylacılara yaşamı zehir ediyor.

Gözne Belediyesi’nin bu konuda yasaları ve Valilik genelgesini dinlemediğini belirten Gözneli Yaylacılar: “Gözne Belediyesi’nin bu tür uygulamasına bir anlam veremiyoruz. Şikayetlerimiz ise bir işe yaramıyor. Mersin’in aşırı ve nemli sıcağından kaçıp geldiğimiz Gözne’de huzur bulamıyoruz. Yayla sezonunda bile inşaatların yapımı sürüyor.

Reklam
Reklam

İş makinaları ve kamyonlar sürekli çalışıyor. Aşırı gürültü çıkarıyorlar. Gözne sabahın erken saatlerinden itibaren şantiye sesleri ile çalkalanıyor. Belediye ise buna sesini çıkarmıyor! Yayla sezonu başlamadan yapılması gereken Gözne’deki cadde ve sokakların greyderle düzeltilmesi işleri sezon ortasında bile hala devam ediyor. Ayrıca ekmekçi, hurdacı, overlokçu, kilimci, sebzeci gibi satıcıların hoparlörle ve korna çalarak çıkardığı gürültü biz yaylacılara yaşamı zehir ediyor. Yetkililerden sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.

Yaylacılar genelgeye uyulmasını istiyor!
Mersin Valiliği'nce turizm ve yayla sezonunun yoğunlaştığı yaz aylarında il genelindeki inşaat faaliyetlerinin durdurulması ile ilgili olarak bir genelge yayınlanmış olduğunu hatırlatan Gözneli Yaylacılar: “Mersin Valiliği tarafından yayınlanan genelgede şu görüşlere yer verilmişti.

Mersin ilinde turizm ve yayla turizminin hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı yörelerde ve yerleşim alanlarında sürdürülen inşaat faaliyetlerinin; gürültü, görüntü ve çevre kirliliği yaratması nedeniyle inşaat faaliyetlerinin durdurulması hususu Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 18 Nisan 2008 tarihli yazıları ile bildirilmişti. Bu nedenle Mersin İlinde yaz aylarında inşaat yasağı uygulamaya konulmuştur.

Reklam
Reklam

İnşaat faaliyetlerinin gürültü, görüntü ve çevre kirliliği oluşturması nedeniyle olumsuzluklar yaşanmaktadır. Bu nedenle, Mersin merkez ve İlçeleri ile belde ve köylerinde; yakın çevresinde yapılan inşaatlarda gürültü, çirkin görünüm ve çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri, başta mahalli idareler olmak üzere tüm yetkili ve sorumlu birimler tarafından derhal durdurulacaktır, denmişti. Ancak nedense bu genelgeye uyulmuyor. Yapılmakta olan inşaatlarda çalışan iş makinaları, kamyonlar, hurdacılar ve seyyar satıcılar Gözne’de cirit atıp huzurumuzu bozuyorlar. Yaşamımızı zehir ediyorlar. Yetkililerden bu sorunun çözümünü acilen bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Fotoğraf: Çiğdem Yurdagel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz