Yaylacıların Orman Işgali Sorunu Çözüldü

AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, yıllardır kangren haline dönüşmüş olan 2-B arazisi problemini...

AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, yıllardır kangren haline dönüşmüş olan 2-B arazisi problemini çözdüklerini söyledi.

AK Parti il binasında, İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş ve Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Önal, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 17. maddesine bir fıkra eklenerek; 2-B arazisine sahip vatandaşları, anayasaya karşı suç işliyor konumundan çıkardıklarını belirtti.

Yasanın uygulanabilirliği konusunda yönetmelik hazırlandığını belirten Önal, orman işletme müdürlüklerinin, yönetmelik gereği 2-B arazilerini tespit edeceğini ve bunu Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ileteceğini söyledi. Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın, gerekli işlemleri yaptıktan sonra alt komisyonlarca, 2-B sahiplerinin ve arazi bedellerinin belirleneceğini anlatan Önal, ''2-B arazilerinin tescil edilmesiyle artık yaylalıklarımız resmen tanınmış olacak. Artık yaylalardaki konutları kullanan insanımız, kendilerine izafe edilen orman alanını işgal suçundan muaf olacak. Vatandaşlarımızın bilmesi gereken önemli bir husus da şu; bu yasa, 31 Aralık 2011 tarihine kadar var olan binaları kapsıyor. Yani bu tarihten önce yapılan binaları kapsıyor. Bu tarihten sonra yapılan binalarla ilgili hiç bir müsamaha yok.'' dedi.

Reklam
Reklam

Başlangıç itibariyle 2-B arazilerinin 10 yıl kiralanacağını belirten Önal, 10 yıldan sonra kiralamaların devam edeceğini söyledi. 6831 Sayılı Orman Yasası'nın, 31 Ağustos 1956 yılında çıkarıldığını hatırlatan Önal, ''57 yıldır vatandaşımız hep suç işliyor konumunda bırakılmış. Hiç vatandaş açısından bir çözüm üretilmemiş. Türkiye'de yıllardan beri kangren haline dönüşmüş olan 2-B arazisi ve yayla problemini çözdük.'' diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş ise “Yıllardır mağdur olan ve orman işgalinden yargılanan yaylacılarımızın sorunlarının çözülmesinde büyük gayret gösteren milletvekilimiz Suat Önal’a teşekkür ediyorum. Malumunuz olduğu gibi yaylacılarımız, ormanı işgal etmek suçuyla yargılandılar ve ceza aldılar. Bu yönetmelikle yaylacılarımızın ormanı işgal suçu ortadan kalkacak, yaylacılar kiracı durumuna gelecek ve devam eden davalar da bu şekilde düşmüş olacak.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: