Yaylada sağlık kabini kuran doktor, köylüleri ücretsiz muayene ediyor

Kardiyoloji uzmanı Dr. Çayhan Köse, memleketi Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Kuytuca Köyü yaylasına yılda iki...

Kardiyoloji uzmanı Dr. Çayhan Köse, memleketi Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Kuytuca Köyü yaylasına yılda iki defa sağlık kabini kurarak, köylüleri ücretsiz muayene ediyor.

Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı olarak gören yapan Dr. Çayhan Köse, yılda iki kez 100 haneli ve 300 kişinin yaşadığı köyün yaylasına gelerek, hastaları muayene ediyor. Başta kalp hastaları olmak üzere diğer alanlarda hastalara bakıp reçete yazan Dr. Köse, bunun için köyünün yaylasına sağlık kabini kuruyor. Aynı köyden olan hemşireyle birlikte sağlık kabininde hastaları muayene eden Dr. Köse, bunu, köyüne olan vefa borcunu ödemek için yaptığını söyledi.

Reklam
Reklam

Köyünde gerçekleştirilen yayla şenlikleri kapsamında sağlık taraması gerçekleştirdiğini ifade eden Köse, “Devlet hastanesinde çalıştığımız için sürekli burada bulunamıyoruz. Ama yılda iki kez de olsa köye gelip sağlık taraması yapıyoruz. Burada özellikle kalp hastaları varsa onları tespit edip, ileriki merkezlere yönlendiriyoruz. Kalp hastalarının muayenesi yanında, diğer hastalara bakıp reçete yazıyoruz.” dedi.
Köyünde yaşayan herkesi muayene ettiğini söyleyen Dr. Köse, maddi ve manevi olarak köylülere faydası dokunduğu için mutlu olduğunu sözlerine ekledi. Köylüler ise Dr. Köse'ye teşekkür ederek, bu davranışının örnek teşkil edeceğini vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz