Yaylada satranç turnuvası

Fındıkpınarı Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilciliği'nin desteğiyle "Satranç Turnuvası" düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, çocuk ve yetişkinlerin ayrıldığı iki grupta birçok satranç sever kıyasıya mücadele ettiği belirtildi.

Turnuvaya Mersin yanı sıra çevre illerden de ilgi duyulurken, Fındıkpınarı Yaylası turizm açısından görücüye de çıkmış oldu.

Satranç Turnuvası açılışına katılan Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, açılış öncesi bir konuşma yaparak, turnuvaya katılan herkese teşekkür etti.

Başkan Say, "Belediyesi olarak öğrencilerimizin süratli, doğru ve çabuk düşünebilmelerine yardımcı olmak, kendilerine olan güven duygularını,olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirmek gibi temel özelliklerine katkıda bulunmak için böyle bir turnuva düzenledik. Amacımız beldemizde yaşayan çocuklarımızın, gençlerimizin satranç sporuna ilgisini çekmek. Çocuklarımızın geleceklerine yön verebilmeleri, güven duygularının gelişerek olaylara doğru yorum yapabilmeleri geleceğimiz için oldukça önemli. Burada başarılı çocuklarımıza her yerde destek olmayı sürdüreceğiz."

Reklam
Reklam

Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa yaptıkları turnuvanın önemine dikkat çeken Başkan Say, "Belediye olarak böylesi organizasyonlara kapımızı her zaman sonuna kadar açtık. Satranç turnuvası için talepte bulunanlara hep şunu dedim. 'Neden daha önce talepte bulunmadınız" eğer geçtiğimiz yıllarda böyle bir talep olmuş olsaydı, şuan beşincisini düzenlemiş olurduk. Satranç Turnuvasıyla birlikte yaylamızı da tanımış oldunuz. Tüm katılan sporculara başarılar diliyorum"şeklinde konuştu.

Turnuva Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say'ın ilk hamlesiyle başladı. Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, daha sonra belde de yoksul öğrencilere yardım kermesinin açılışını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: