Yayladağı’nda "sürek Avı"

 Yayladağı ilçesine bağlı Gözleçiler, Uluyol, Görentaş, Güveççi ve Aşağıpulluyazı köylerinde tarım alanlarına zarar veren yaban domuzları için sürek avı yapıldı.

Yayladağı ilçesine bağlı Gözleçiler, Uluyol, Görentaş, Güveççi ve Aşağıpulluyazı köylerinde tarım alanlarına zarar veren yaban domuzları için sürek avı yapıldı. Yayladağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Karasoy, yaptığı açıklamada, yaban domuzlarının, ekili tarım arazilerine büyük oranda zarar verdiğini belirtti. Köylülerden gelen talep üzerine sürek avı kararı alındığını bildiren Karasoy, alınan güvenlik ve sağlık önlemlerinin ardından, kurum personellerinin gözetiminde 15 avcı ve 25 sürekçinin katılımıyla Gözleçiler, Uluyol, Görentaş, Güveççi ve Aşağıpulluyazı köylerinde sürek avı yapıldığını ifade etti. Karasoy, sürek avlarında 55 yaban domuzunun vurulduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz