Yaylalar Kitapla Tanışıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, okulların kapanması ile birlikte hayata geçirdiği Yaylada Kitap Okuma...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, okulların kapanması ile birlikte hayata geçirdiği Yaylada Kitap Okuma Projesi(YAYKOP) ile yaylaya göçen öğrencilerin ayağına kitap götürüyor.

Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, yaptığı açıklamada, 2013 yılı YAYKOP'nin 17 Haziran'dan itibaren uygulamaya başladıklarını söyledi. Proje kapsamında bu yıl Gündoğmuş üzerinden Güneycik, Gelesandra, Alaybey, Ahmetler, Kadılar, Uzunlar, Namaras ve Boztepe yaylalarında yaşayan öğrencilere dönüşümlü olarak her hafta kitap götüreceklerini belirten Oktay, projenin gayesinin öğrenci ve ailelerini yaylalarda kitapla buluşturmak olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB) ile birlikte yürüttükleri projenin eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini bildiren Oktay, "Uygulamaya koyduğumuz projemizle bu yıl yaylalarda 2 bin 500 kişiyi kitap buluşturmayı hedefliyoruz. Yaylalarda vatandaşların ve öğrencilerin kitapları ilgili yüksek. Bu da bizi çok sevindiriyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz