Yaz Aylarında Lazer Epilasyona Dikkat

FBM Estetik Kliniği Genel Koordinatörü Dr. Hülya Ettekin Yüksel, yaz aylarında lazer epilasyon tedavisinin, lazer...

FBM Estetik Kliniği Genel Koordinatörü Dr. Hülya Ettekin Yüksel, yaz aylarında lazer epilasyon tedavisinin, lazer uygulanacak bölgedeki muayenenin özenle yapıldığı ve cilt rengine uygun doz kullanıldığında bir sorun olmayacağını söyledi.

Yaz aylarında vatandaşların istenmeyen kıllarından kurtulma ihtiyacı olduğunu belirten FBM Estetik Kliniği Genel Koordinatörü Dr. Hülya Ettekin Yüksel, şöyle konuştu: “Bu ihtiyaçla orantılı olarak lazer epilasyona olan ilgi ve bilgi almak için başvuru sayısında da bir o kadar artış olmaktadır. Bize en çok sorulan soru yazın lazer epilasyon tedavisine başlanabilir mi ya da daha önceki aylarda başlanmış olan tedavinin seanslarına devam edilebilir mi? Yaz aylarında lazer epilasyon uygulaması yaptırılamayacağı algısı tamamen yanlış bir algıdır. Lazer epilasyon tedavisi yapılacak olan kişi ister tedavisine devam ediyor olsun isterse tedavisi yeni başlayan bir hasta olsun uyması gereken bazı kurallar mevcuttur.”

Reklam
Reklam

Lazer epilasyon tedavisi yaptıracak kişilerin lazer öncesi ve sonrası dönemlerde özen göstermesi gereken bazı noktaların olduğunu ifade eden Yüksel, şunları söyledi: “Bu hastalar yaz aylarında düzenli olarak güneşten koruyucu krem kullanmalıdır. Lazer seansından 10 gün önce ve 10 gün sonrasında güneşlenme yapılmamalı denize girilmemelidir. Lazer tedavilerinin hiç biri solaryum uygulamaları ile bağdaşmamaktadır. Ayrıca, lazer uygulanacak bölgenin muayenesi özenle yapılmalı, hastanın yeni cilt rengine uygun doz tercih edilirken isabetli olunmalıdır. Vurgulanan bu birkaç noktaya özen gösterildiği takdirde yaz aylarında lazer epilasyon tedavisi yaptırmanın hiçbir sakıncası yoktur.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz