Yaz Aylarının Sevileni Taze Süt Mısırın 8 Farklı Örneği

Yedikçe yiyesi gelir insanın... Yedik bitirdikten sonra koçanın tuzlu suyunu soğurasınız gelir. Mis gibi kokusuyla bizi bizden alır. İster ızgarada ister haşlanmış olsun, dünyanın en lezzetli sebzesi hakkında harika fikirleri sizler için derledik!

Yumuşacık, bol tuzlu ve lezzetli mısırlar için buraya!

Sahilde güneşlenirken ya da yolda yürürken bir ses duyarız 'mısıııır süt mısıııır'. Ama aslında bu sesten hemen önce kokusu gelmiştir. Çoğumuzun çocukluk aşkı olan süt mısır evde haşlandığında da el arabalarında satılanlar kadar lezzetli olabilirler. Peki ama nasıl?

Sokakta Satılanlar Kadar Lezzetli Mısırlar Haşlamak İçin Tıklayın


Mısırları mis gibi haşladık. Şimdi neler yapabiliriz?

Haşlanan mısırlarınız henüz daha sıcakken üzerine tereyağı koyabilir, tereyağınız erirken çeşitli baharatlarla lezzetine lezzet katabilirsiniz. Bol tuzlu, kırmızı biberli, kimyonlu bir süt mısırın lezzetine lezzet tanımayacaksınız!

Reklam
Reklam

Izgarada mis gibi süt mısır!

Haşladığınız mısırları dilerseniz mangalda, isterseniz de ocakta 5 dakika kadar tutarak tütsülenmiş bir lezzet elde edebilirsiniz. Mısırlarınızı tütsülemeden hemen önce üzerine damak zevkinize göre limon ya da kesilmiş soğan sürerseniz damağınızda oluşan lezzete inanamayacaksınız!


Peynirli süt mısır alır mıydınız?

Kaşar peyniri ya da parmesan... Haşlanmış ve hala sıcak olan mısırınıza sevdiğiniz peynirleri üzerine serpiştirerek yiyebilir, servis edebilirsiniz.


Çok ama çok farklı bir lezzet! Ketçaplı süt mısır

İlk duyduğunuzda alışkın olmadığınız için burun kıvıracağınız bu lezzeti size şiddetle tavsiye ediyoruz! Izgaralanmış süt mısırınıza taze soğan ve maydanozla aroma katarken acılı ve ya acısız ketçabınızla yediğinizde ufkunuzu iki katına çıkaracak ketçap ekleyin ve bu eşsiz lezzetin bağımlısı olmaya hazırlanın!

Reklam
Reklam

Sarımsak ve sirkeli süt mısır!

Süt mısırınız için harika bir sos tarifi! Dilerseniz mısırlarınız haşlandıktan sonra üzerine dökün, isterseniz bir gün hazırlayacağınız bu sosun içerisinde bekleterek marine edin. Her iki türlü de sonuç inanılmaz olacak!

Süt Mısıra Yakışır Sarımsak Ve Sirke Sos Tarifi İçin Tıklayın


Biberli ve soğanlı süt mısır taneleri!

Özellikle üşengeç çocuklar ve eşler için harika bir lezzet. Tabii burada iş size düşüyor. Mis gibi haşladığınız mısırlarınızı tanelerinden ayırdıktan sonra mevcut biberlerinizle, soğan ve fesleğeni karıştırdıktan sonra mısır tanelerinin için katıyor ve bir güzel kaşıklayarak yiyorsunuz.

Afiyet olsun!

Reklam
Reklam

Mısırın çeşitlerini biliyor musunuz?

Mısır aslında darı olarak da biliniyor. Birçok ülkede, başta kocadarı, kumdarı ve cindarı olmak üzere birçok darı türü yetiştirilmekte.


Mısır (Darı) Güneydoğu, İç Anadolu, Karadeniz, Ege, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetiştirilir.

Van Gölü kıyı bölgelerinde ve Hakkari'deki darı türlerinden biri olan cin darı, kavrulup taştan geçirilerek kavuzlarından ayrılır. Dane kısmı, süt ve ayranla karıştırılır ve bir nevi ekmek yapılır. Bu darı aynı zamanda bozanın da ham maddesidir.


Vejetaryenler için protein kaynağı mısır!

Vejetaryenler 1 fincan mısır tükettiğinde 6 gram protein alır. Et alımını azaltmak veya diyet yapmak için tüketecekseniz darı, düşük yağ içeren besinler arasındadır. Vücudun ihtiyacı olan tüm aminoasitleri içermese de salatalarla tüketildiğinde gerekli aminoasitleri almanızı sağlar.

Reklam
Reklam

Antioksidan Deposu!

Mısır fenoller içerir. Bu bileşikler, zararlı serbest radikallerin neden olduğu, vücudunuzdaki oksidatifin zarar görmesini önlemeye yardımcı antioksidan olarak işlev görmektedir. Antioksidanlar açısından zengin olan besin; kalp hastalığı, kanser, osteoporoz ve diyabet gibi dejeneratif hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.


Beden ve ruh sağlığına iyi gelir!

Beyinin hızlı çalışmasını sağlayarak beyin faaliyetlerini düzenler ve hafızayı kuvvetlendirir. - - - - - -

Ve son olarak...