Yaz gelinlerine makyaj önerileri

Yazın evlenenlere makyaj tüyoları...

Düğün günü bir peri, bir prenses yaratıyormuş gibi hissederiz. Özellikle her zamankinden ağır makyajlar istenir ama makyajın kalıcılığını artırmak için ağır, koyu makyajlar yapmak gerekmez. Profesyonel ürünler ve bu ürünlerin doğru kullanımında ortaya hem her zamankinden daha kalıcı hem de sade ama her zamankinden daha hoş bir görünüm sağlanabilir.

İşte yaz için gelin makyajında dikkat edilmesi gerekenler:


1- Konseptinize karar verin. Gelinlik, saç, makyaj hepsi bir bütündür. Kır gelini, vintage, klasik, barok vb. gelinliğe karar verildikten sonra sç ve makyaja geçilir.

Reklam
Reklam

2- Gelin makyajı en doğal halinizi en güzel şekilde ortaya çıkartmaktır. Makyajı uygulayacak kişinin daha önce yaptığı işleri incelemek, karar aşamasında size en büyük desteği verecektir. Daha önce yapılan makyajlar, sizin tarzınızla uyum sağlıyor mu, en önemli soru budur. Eğer doğru yerde olduğunuzu düşünüyorsanız bir deneme makyajı yaptırabilirsiniz. Kullanılan malzemelerin profesyonel makyaj malzemeleri olması çok önemlidir, çünkü kalıcılıkları diğer malzemelere oranla çok daha fazladır. Bu malzemeler akmaz ve çabuk uçmaz, en az 8 saat kalabilir. TV ve sinemada kullanılan malzemelerin kullanılmasını talep etmenizi öneririm. Önemli noktalardan biri de kullanılan malzemelerin hijyenik olması. Daha önce uygulama yapılan makyaj malzemelerinin temizlenmiş ve yeniden kullanıma hazır hale getirildiğine dikkat etmenizi öneriyorum.


3- Yüzde kalın örtücüler (fondötenler) kullanmamaya dikkat ederiz, çünkü birkaç saat sonra kalın kapatıcılar yüzdeki mimikleri, yani çizgileri ortaya çıkartır. (yüzde o çizgiler olmasa da...) Bu nedenle daha ince örtücüleri kullanmaya dikkat ederiz. Bu da yüzdeki kusurları kapatmaya yeterli olacaktır. İnce örtücü deyince sanki yüzdeki lekeleri kapatmayacak hissine kapılabilirsiniz, ama yanlış. Çok daha doğal bir efekt verecektir. Sonrasında doğru ışık-gölge kullanımı yüzü daha ince ya da burnu daha küçük gösterebilir. En önemli yer gözlerdir. Tüm doğallığıyla ortaya çıkartmak gerekir gözleri. Şeklini bozmadan, bakışları sertleştirmeden, yaşı büyütmeden...

Reklam
Reklam

Ve önemli bir not: Kaş altlarına beyaz simler sürdürmeyin. En son kullanılacak dekolte bölgelerine de fondöten uygulamalarını yaparak makyajı sabitlemek için fixer spreyler kullanılması gerekir.


Kır düğünü makyajı nasıl olmalı?

Düğün, yaz başı ya da sonu daha iyi olur. Sıcaklar çok bastırmamış ya da soğuklar gelmemiş olur böylece. Gelinliğiniz ne kadar hafif, kumaşı ince olsa da terletmez diye düşünmeyin. Sıcağın yanında heyecanla birlikte umduğunuzun fazlası ter dökebilirsiniz, hazırlıklı olun.
Makyaja gelirsek... Kullanılacak fondöten yine ince seçilmeli. Kalıcılığından korkmayın, profesyonel ürünler oyuncuların sette kullanılması için yapıldığından en az 8 saat bozulmadan yüzde kalması için üretilmiştir. Üzerine bir de fixer sprey sıkıldığında kalıcılığı 2 kat artırmış olursunuz . Yani ağlamak da serbest!


**

**

**Ne renk makyaj yapmalı?

**

Renklerde yazın sıcak renkleri, denizin tatlı turkuazları, kumun ışıltılı sarıları ve kahveleriyle karışabilir. Dudaklarsa belirginleştirilmeli, ama koyu renkler kullanılmamalı.
Mutluluklar!

Reklam
Reklam

Yazan: Makyaj sanatçısı Umay Korgül Gelgör