Yaz geliyor, çocukla nasıl tatile gideceğim diyenler buraya!

Artık o plajda döne döne güneşlenmeler tarih oldu!

Artık iki kişilik tatiller hayal olmuş olabilir, plajda döne döne güneşlenmeler son bulmuş, küçük bir valizle yaptığınız kaçamaklar geçmişin tozlu sayfalarında yerini çoktan almış olabilir…

Ama dünyanın en güzel duygusunu yaşadığınız hayatınızın merkezi haline gelen bebeğiniz ve çocuğunuzla tatile çıkmak sandığınız kadar da kabus değil. Gözünüz korkmasın. İlkini bir atlatırsanız bundan sonrakiler size sivrisinek vızıltısı gibi gelecektir.

Çocuklu tatile çıkmanın püf noktalarına bir göz atın sonrasında derin bir nefes çekeceksiniz, emin olun!

Reklam
Reklam

• Öncelikle tatil planınızı iyi yapmalısınız. Tarihini çocuğunuza ve size göre en uygun bir şekilde hesaplamalısınız.

• Tatil aktivitelerini önceden planlamak oradayken işinizi kolaylaştıracaktır. Sadece sizin gezmekten ve bulunmaktan hoşlanacağınız yerler dışında aralara birkaç tane de onun için planlar hazırlayabilirsiniz. İlgisini çekecek bir müze, bir restoran ya da oyun alanı onun da özel bir zaman geçirdiğini anlamasına yardımcı olacaktır.

• Tatil sadece sizi dinlendirmeyecektir artık. Çocuğunuz da yeni yerler görecek, keşfedecek ve bu gezi onun da sosyal gelişimini etkileyecektir.

• Tatile giderken çocuğunuzu büyükannelere bırakmak da bir seçenek tabii ki ama bu zamanları onunla birlikte geçirmediğiniz ve onunla paylaşmadığınız için sonrasında çok pişman olabilirsiniz.

• Seçeceğiniz tatil yerini şehir merkezine yakın yerlerden seçmeye özen göstermelisiniz. Ufak bir sağlık probleminde dahi hastane, eczane gibi yerlere yakın olmanız sizin için en sağlıklısı olacaktır.

• Çocukla beraber tatile çıkarken yanınıza mutlaka gitmeden önce minik bir ilk yardım çantası hazırlayın. Pişik kreminiz, yanık kreminiz, yara bandı, alerji ilacı, ateş ve ağrı kesiciler, gazlı bez gibi şeylerin yanınızda olması kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Reklam
Reklam

• Tatil boyunca sizin ve çocuğunuzun beslenme alışkanlıklarından ödün vermemeye özen göstermelisiniz.

• Çocuğunuzla tatildeyken mikrop kapabileceği yerlerden uzak tutmalısınız onu. Örneğin havuz yerine daha çok denizi tercih etmenizde fayda var.

• Bavulunuzu hazırlamadan önce ise yazılı bir liste çıkarmanız işinizi kolaylaştıracaktır.