Yaz Kur-an Kurslarında "akıllı Tahta" Dönemi

Nevşehir il merkezinde yer alan bir camideki Yaz Kur-an Kursu'na katılan öğrenciler, akıllı tahta eşliğinde Kur-an'ı Kerim ve dini bilgileri

Nevşehir il merkezinde yer alan bir camideki Yaz Kur-an Kursu'na katılan öğrenciler, akıllı tahta eşliğinde Kur-an'ı Kerim ve dini bilgileri öğrenme imkanı buluyor.

Çetinel Camisi'ndeki kursa katılan öğrencilere, caminin imam hatibi Fatih Ateş, vatandaşların para toplayarak camiye bağışladığı akıllı tahta ile öğrencilerine eğitim veriyor. Ateş, akıllı tahtadan dersleri videolar ve sunumlarla anlatıyor, bilgi yarışmaları yapıyor ve çeşitli oyunlar oynatıyor.

Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cemaatin katkıları ile akıllı tahtaya kavuştuklarını ifade ederek, çocukların yaz tatilinde dini bilgileri ve Kur-an'ı Kerim'i eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri için akıllı tahta ile eğitime başladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Çocuklarda bilgi ve öğrenme açısından gelişimler olduğunu anlatan Ateş, "Geçen yılla bu yıl arasında eğitim kalitesi bakımından çok farklılıklar oldu. Görsel videolarımız, slayt sunularımız, bilgi yarışmalarımız yapılıyor. Çocuklar, sabah kalktıkları zaman hemen bir an önce camiye gideyim, hocamız akıllı tahta ile bugün neler yapacak diye daha şevkle ve ve azimle geliyorlar" dedi.

-Öğrenci sayısı arttı-

Ateş, geçen yıla oranla öğrenci sayısında da yaş sınırının daha aşağıya çekilmesi ve akıllı tahta kullanmaları sayesinde artış olduğunu belirtti.

Önceden öğrencilere dini bilgiler ders kitabından akşam belli yerleri çalışıp gelmelerini söylediklerini aktaran Ateş, akıllı tahta ile eğitimin daha etkili olduğunu ve faydalı olduğuna inandıklarını ifade etti.

Okullarda akıllı tahta dönemine daha önce geçildiğini, camilerde de akıllı tahtaların artması gerektiğini söyleyen Ateş, "Çocukları camiye bağlamak, çocuklara hem tatil yaptırıp hem de Kur-an Kursunda dini bilgileri ve Kur-an eğitimi vermek için akıllı tahta bire bir. Çocuklar hem tatil yapıyor hem eğleniyorlar hem de Kur-an'ı Kerim öğreniyorlar. Çocuklarımızın hepsini sıkılmadan Yaz Kur-an Kurslarına davet ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kursun 3 dönem halinde 9 haftadan oluştuğunu, her dönem sonunda karne verdiklerini ve bunu internet sitelerinden de yayınladıklarını anlatan Ateş, her hafta birinci olan öğrencinin fotoğrafını da panoya asarak teşhir ettiklerini ve çocukların çok sevindiğini kaydetti.

Kurs öğrencilerinden 8. sınıf öğrencisi Osman Çelik de, akıllı tahtanını eğitici ve öğretici olduğunu, kendi okulunda akıllı tahtanın olmadığını ancak camide olduğunu söyledi. Çelik, kitaplardan öğrenmelerine gerek olmadan, akıllı tahtadan slayt eşliğinde dersleri dinlediklerini ve daha faydalı olduğunu belirtti.

  1. sınıf öğrencisi Mustafa Kaplan ise akıllı tahtadan videolar ve slaytlar izlediklerini, görsel anlatım olduğu için de daha yararlı olduğunu ifade etti.

    Muhabir: Yücel Velioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: