Yaz kuran kursları pazartesi günü başlıyor

il Müftüsü Arif Gökce, Her yıl Okulları Yaz tatiline girmesi nedeniyle yaz Kuran kurslarının başlayacağını söyledi.

Yaz Kuran Kursları Pazartesi Günü Başlıyor

Adana il Müftüsü Arif Gökce, Her yıl Okulları Yaz tatiline girmesi nedeniyle yaz Kuran kurslarının 18 Haziran Pazartesi günü saat 8:30 başlanacağını söyledi.

İlçe Müftülüklerimiz kendi içlerinde düzenleyecekleri programlara göre camilerimizde Kur’an kurslarımızda, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol gereği, Sayın Valimizin müsaadesiyle uygun görülen okulların sınıflarında başlayacaktır.

Hafta için her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dinî içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar da hazırlandı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırılacak kitaplar arasında “Elif-Bâ”, “Dinimizi Öğreniyorum” serisi ve “İnteraktif CD destekli Tecvidli Kur’an-ı Kerim Elif-Bâ”sı da yer alıyor.

İlimizde Yaz Kur’an kurslarında engelli kardeşlerimiz içinde çalışmalarımız devam etmektedir.

Yaz kurslarında Kur’an-ı Kerim ve dinî bilgiler dışında Kur’an kurslarını tanıtmak, Kur’an öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla eğitsel, dinî, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenebilecek.

İl Müftülüğümüz, yaz kurslarına katılan çocukların çeşitli eğlencelerle, güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur’an öğrenmelerini sağlamak olacaktır.

Kursların 3 ayrı dönem şeklinde verileceğini ve 17 Ağustos 2012 tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

Pazartesi günü tüm Adana’mızda 7-70’e yavrularımızı yeni hayata başlamaları için el ele verelim. ”dedi

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: