Yaz Kur’an Kurslarına İlgi

Okulların kapanmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim kurslarında öğrencilere, Kur’an’ın...

Okulların kapanmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim kurslarında öğrencilere, Kur’an’ın yanında ibadet, siyer, ahlak gibi dini bilgiler de veriliyor.

Kırklareli Hızırbey Camii’nde de devam etmekte olan Kur’an-ı Kerim kursunda 10 yaşındaki Sıla Tarlacı, bir seneyi bulmadan Kur’an-ı Kerim’i hatmetmeye başladı. Hızırbey Camii İmam Hatibi Ali Kutlugün, 10 yaşındaki Sıla’nın bir seneyi bulmadan Kur’an-ı Kerim’i hatmetmek üzere olmasının çok güzel olduğunu söyledi. Kursa gelen öğrencilerin hepsinin birbirinden güzel Kur’an okuduğunu ve hepsinin kursa koşarak geldiğini ifade eden Kutlugün, “Talebelerimizin hepsi birbirinden güzel. Sıla kardeşimiz iki sene dedi ama bir seneyi bulmadan Kur’an-ı Kerim’i hatmetmeye başladı. Sıla maşallah çok başarılı bir öğrencimiz. Geçen sene kursumuza yarıda geldi, bu sene başından itibaren kursumuza geldi ve hatmetmeye başladı. Talebelerimizin hepsi çok başarılı, onları kendi evlatlarımızdan ayırmıyoruz. Hepsi kursa severek geliyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sıla ise, “Okulların kapanmasıyla birlikte Hızırbey Camii’nde olan Kur’an kursuna katıldım. Kur’an hocamız bize çok güzel davranıyor ve hepimizle tek tek ilgilenerek Kur’an okutmayı öğretiyor. Şu anda Kur’an okumaya başladım ve hatmediyorum. Hatim yaptıktan sonra da kursuma devam edeceğim” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: