Yaz Kur'an Kurslarında Bereketli Sezon

Ünye Müftüsü Aydın Yığman, yaş sınırının kalkması neticesinde bereketli bir mevsim geçirdiklerini söyledi.Yaz Kur’an kursları...

Ünye Müftüsü Aydın Yığman, yaş sınırının kalkması neticesinde bereketli bir mevsim geçirdiklerini söyledi.

Yaz Kur’an kursları konusunda değerlendirmelerde bulunan Ünye Müftüsü Aydın Yığman, yaş sınırının kalkması ile çok sayıda gencin kurslara geldiğini ve dolayısıyla bereketli bir mevsim geçirdiklerini söyledi. Yığman ayrıca, gençlerin cami veya kurslarda göreceği olumsuz bir hareketin, gelecekte zihinlerinde çok kötü tesirler bırakabileceğine de değindi. Ünye Müftüsü Aydın Yığman, yaz Kur’an kursları ile ilgili şu sözleri söyledi:

Reklam
Reklam

“İlçemizde 76 tane fahri kuran kursu öğretici görevlendirdik. 60’a yakın kuran kursu hocamız, 76 tane fahri kuran kursu öğretici ve 340 tanede imam arkadaşımız var. Yani toplamda 8 bin 200 kayıtlı öğrencimize ders veriyoruz. Yaş sınırı da kalktığı için çok bereketli bir mevsim geçiriyoruz. Ordu’da fındık sezonu olması sebebiyle 2. dönem sonunda kuran kurslarımız bitiyor ama bizim açımızdan baktığımız zaman 2. dönemde olsa biz çok etkili bir din hizmeti yaptığımızı düşünüyoruz. Biliyorsunuz ki yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrencilerimize ‘Son Osmanlı’ olarak bilinen arkadaşları getirerek mehteran konseri verdirdik. Zaman zaman gençlerimizi pikniğe götürdük. Yani sadece Kur’an-ı Kerim okumak veya dini bilgiler almak değil aynı zamanda sosyal içerikli bir eğitim yapıyoruz. Çocuklarımızı bıktırmadan, sevdirerek eğitim veriyoruz. Biz eğitimde sevdirmenin daha önde olduğunu düşünüyoruz.”

“Arkadaşlarımıza her zaman çocuklarımız camiyi sevsin diyoruz” diyen Müftüsü Aydın Yığman, “Hocayı, Kur’an kurslarını, Kur’an-ı Kerimi sevsinler, Allah’ı ve Peygamberi sevsinler. Bunlar ezberden daha önemli. Çünkü gençlerimizin göreceği olumsuz bir hareket, gelecekte öğrencilerimizin zihinlerinde çok kötü tesirler bırakabilir. O kötü tesirlerin bırakılmaması içinde hoca arkadaşlarımızı yumuşak davranmaları hatta abi kardeş gibi davranmaları konusunda fikir veriyoruz. Sağ olsun görevli arkadaşlarımız da üzerelerine düşen bu sorumlulukları son derece güzel bir şekilde yerine getiriyor.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: