Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz" Projesi Sona Erdi

Balıkesir'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Yaz Kurslarında Spor...

Balıkesir'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz" projesi futbol turnuvası ile sona erdi.

Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda, okulların yaz tatilinde olduğu yaklaşık 9 haftalık sürede Yaz Kur'an Kurslarına katılan gençleri sporla tanıştırmak aynı zamanda sporu sevdirmek, serbest zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların sosyal aktivitelere katılımını teşvik etmek amacıyla Balıkesir il merkezinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün, ilçelerde ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlükleri ile İlçe Müftülüklerinin işbirliği doğrultusunda 7 branşta düz enlenen kurslar 18 Haziran 2012'de başlayıp 16 Ağustos 2012'de düzenlenen halı saha maçları ile son buldu. Proje kapsamındaki kurslar, Basketbol 63, Voleybol 52, Taekwondo 48, Judo 27, Güreş 32, Masa Tenisi 18, Futbol 150 şeklinde gerçekleşti.

Reklam
Reklam

"Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz" etkinliğinin kapanış törenindeki futbol turnuvasında Hafız Mehmet Arabacıoğlu Cami, Siteler Cami, Ali Çetinkaya Cami ve Yıldırım Camilerinin Kur'an kursu öğrencileri mücadele etti. Yıldızlar kategorisinde 1. olan Hafız Mehmet Arabacıoğlu Cami ve 2. olan Ali Çetinkaya Cami'ne kupalarını Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın İlhan Aaslan verdi. Gençler kategorisinde ise 1. olan Siteler Cami ve 2. olan Yıldırım Cami'ne kupalarını Balıkesir İl Müftüsü Sayın Turgut Açari verdi. Ayrıca katılan tüm takımlara Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce futbol topu, Balıkesir İl Müftülüğünce kitap hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: