Yaz Mevsiminde Beslenmeye Dikkat

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nihat Kutluay, yaz mevsiminde yağlı besinlerin tüketiminden kaçınılması gerektiğini bildirdi.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nihat Kutluay, yaz mevsiminde yağlı besinlerin tüketiminden kaçınılması gerektiğini bildirdi.

Kutluay, yaptığı yazılı açıklamada, yaz mevsiminde kızartma ve kavurma yerine haşlamanın tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

Hamur tatlıları yerine sütlü ve meyve tatlıları, dondurmanın tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Kutluay, şunları kaydetti:

"Yaşamın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme sağlığın korunması için esastır. Bu nedenle, dört besin grubunda bulunan çeşitli besinlerin en az 3 ana ve 3 ara öğünde yeterli miktarlarda alınmalıdır. Yağlı besinlerin tüketiminden kaçınılmalı. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür.

Reklam
Reklam

Yaz aylarında yapılacak kahvaltıda az yağlı peynirler, zeytin ve taze sebzeler bulunmalı, kafein içeren içecekler yerine de süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir. Yaz aylarında vücut direncini artırmak ve vücudun yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmasını sağlamak için sebze ve meyve çeşitlerinden yararlanılması önemlidir. Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi gerekir.

Kan şekerini hızla yükselten ve hızlı düşüren besinlerin tercih edilmemesi, basit karbonhidrat olan saf şeker ve şekerli besinler yerine kepekli ekmek, makarna, bulgur gibi lifli besinlerin tüketilmesine özen gösterilmelidir."

Muhabir: Özgün Tiran / Rahmi Cinokur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz