Yaz Okulu İlgi Görüyor

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi organizasyonunda çocukların sosyal, kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için yaz okulu...

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi organizasyonunda çocukların sosyal, kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için yaz okulu başlatıldı.

Yaz okulu kapsamında Malatya’nın farklı semtlerinde yaşayan 10-15 yaş aralığında 25 çocuğun katıldığı ve Kent Konseyi dersliklerinde verilen eğitimlerde çocuklar, bilgisayar, satranç, el becerileri, resim, müzik, zeka gelişimlerine katkıda bulunacak oyunlar, sportif faaliyetler, Malatya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtan geziler, çocuklara yönelik konferanslar, piknikler yanında onlara vefa, iyilik, adalet, dostluk gibi değerlerimizi anlatan kıssalar ve bunlarla ilgili uygulamalar da yapılıyor.

Reklam
Reklam

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, üç aylık tatil sürecini çocukların verimli bir şekilde değerlendirmeleri için Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinin, Kent Konseyi çocuk meclisi üyelerine yönelik yaz okulu çalışması başlattıklarını söyledi.

Çocukların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler içerisinde eğitimler aldığını ifade eden Yıldırım, program kapsamında çocukların hem dinlendiklerini hem de zamanlarını anlamlı geçirdiklerini dile getirdi.

Yaz okulu programı kapsamında çocuklar, Malatya Müzesinde Malatya’nın geçmişten günümüze doğru tarihi seyrini, müzik çalışmaları ile Malatya’ya has türküleri ve onların yazılış hikayelerini, Malatya’da iz bırakan önemli şahsiyetlerin hayatlarını öğrenip bunlarla ilgili bilgi yarışmaları yaparken, aynı zamanda her hafta yapılan spor çalışmaları ve piknikler ile de gönüllerince eğlenme fırsatı yakalıyor.

Program dahilinde çocukların eğitim materyalleri, ulaşım ve yemek giderleri Kent Konseyi tarafından karşılandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: