Yaz Okulu İsteyen Ksü Öğrencileri Oturma Eylemi Yaptı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) son sınıf öğrencileri, yaz okulu uygulamasının kaldırılması nedeniyle mağdur olduklarını...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) son sınıf öğrencileri, yaz okulu uygulamasının kaldırılması nedeniyle mağdur olduklarını öne sürerek, rektörlük önünde oturma eylemi yaptı.

KSÜ Avşar yerleşkesinde toplanan yaklaşık 20 kişilik öğrenci grubu, güvenlik önlemleri eşliğinde rektörlük önüne geldi. Burada toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Ümit Kara, KSÜ’de 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yaz okulu uygulamasının kaldırılarak, bütünleme sisteminin getirildiğini söyledi. Yaz okulu açılan başka üniversitelerde ders alma olanaklarının da olmadığını ifade eden Kara, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“Bu mağduriyetin giderilmesi için birçok girişimde bulunmamıza rağmen hiçbir sonuç alamamış durumdayız. Üniversitemizde 7 Ağustos 2003 tarihinde de yapılan yönetmelik değişikliğinde, o dönemde okuyan öğrencilerin hakları saklı tutulmuştur. Fakat geçen yıl değiştirilen yönetmelik kararında bizlerin hakkı saklı tutulmamıştır. Benzer durumda olan Sakarya Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve örneklerini çoğaltabileceğimiz üniversitelerde mezun olma durumundaki öğrencilere yaz okulu hakkı tanınmıştır. Biz de KSÜ’nün mezun durumdaki öğrencileri olarak, yaz okulu hakkının tanınmasını veya yaz okulu açılan başka bir üniversiteden sorumlu olduğumuz dersi alma haklarının tanınarak mezun olma mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Üniversitemizin senato kurulunun bu sorunumuza sağduyu ile yaklaşarak en kısa zamanda çözüm getireceğine inanıyoruz.”

Açıklamanın ardından 3 öğrenci, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile görüştü. Öğrenciler, KSÜ Öğrenci Konseyi üyelerinin de destek verdiği açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: