Yaz Ortasında Susuz Kaldılar

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Gürlek köyünde su pompasının arızalı olması nedeniyle evlerine su gelmeyen vatandaşlar...

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Gürlek köyünde su pompasının arızalı olması nedeniyle evlerine su gelmeyen vatandaşlar isyan etti.

Gürlek köyünde yaşayan vatandaşlar, özellikle yaz aylarındaki susuzluk problemini bir türlü çözemiyor. Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı köyün yukarı mahallesinde oturan vatandaşlar, su pompasının arızalı olması nedeniyle evlerine su gelmediği için büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. Son 4 yıldır bu problemi özellikle yaz aylarında yaşadıklarını belirten vatandaşlar, konunun çözümü için her yere başvurduklarını ancak şimdiye kadar kesin bir çözüme ulaşamadıklarını söylediler.

Reklam
Reklam

Su sorunlarını geçici olarak Denizli İl Özel İdaresi’nin su tankerine Honaz Belediyesi ekiplerinin taşıdığı suyla çözmeye çalışan vatandaşlar, tankerin önünde su için bekliyorlar. Ellerindeki kova ve şişelerle tankerin önünde bekleyen vatandaşlar, suyu bulaşık ve çamaşır yıkamakta kullanıyor. Kadınlar bulaşıklarını zorluk içinde yıkarken, çamaşır makinesinin önünde çamaşırları elle yıkayan bir kadın artık bu duruma çözüm bulunmasını istedi.

Köy sakinlerinden Mustafa Erkaslan, susuzluktan pislik içinde olduklarını söyledi. Su sorununun son yıllarda iyice arttığını belirten Erkaslan, “Suyumuz gece 12’den sonra gelirse geliyor. Gelmezse o da yok. Evde banyo yapamıyorsun. Bulaşık, çamaşır su olmayınca olmuyor. Susuzluk çok kötü bir şey. Yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Mahallelerinde su olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını belirten Naide Yeşildağ da, “Evimizde su olmadığı için ne bulaşık ne çamaşır yıkayabiliyoruz. Bütün gün zorlanıyoruz. Bizim eve su gece 4’te geliyor. O saatte suyu doldurma imkanım da olmuyor. Gece o saatte nasıl bir insan kalkıp suyu doldurabilir? Bütün yetkililer sesimizi duysun” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Susuz kalmanın canlarına tak ettiğini ifade eden Nazmiye Erkaslan ise, “Çamaşırı, bulaşığı hep elimizde yıkıyoruz. Düzenli bir suyumuz yok. Gecenin geç saatlerinde su geliyor. Bu susuzluğa dur denmesini istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz ama hiç kimse sesimizi duymuyor. Evimizde huzur kalmadı ve psikolojimiz bozuldu. Pislikten hastalık bulacağız diye korkuyoruz. Eşlerimizle kavga ediyoruz” dedi.

Evine su gelmeyen vatandaşlardan Turan Uğur, su sorununun pompanın yetersiz kalmasından dolayı olduğunu belirtirken, Nedim Arslan ise susuzluk problemi yüzünden köyden taşınmayı düşündüklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: