Yaz Sıcakları Beyin Kanamasına Neden Oluyor-Memorial Diyarbakır Hastanesi Beyin VeSinir Cerrahi Bölümü Op. Dr. Anasız:"Hava Sıcaklığı Ve Tansiyonun Zararlıetkisi, Sonu Ölüm Ve Sakatlıkla Sonuçlananbeyin Kanamalarına Neden Oluyor"

Memorial Diyarbakır Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Mehmet Emin Anasız, yaz aylarında yüksek hava sıcaklığı ve tansiyonun

Memorial Diyarbakır Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Mehmet Emin Anasız, yaz aylarında yüksek hava sıcaklığı ve tansiyonun zararlı etkisinin sonu ölüm ve sakatlıkla sonuçlanan beyin içi kanamalara neden olduğunu belirtti.

Çoğunlukla travma ve kazalar sonucu oluşan beyin kanamalarının, hipertansiyon krizine bağlı olarak ya da güneşin kafaya uzun süre vurması etkisiyle de ortaya çıkabildiğini anlatan Anasız, "Baş ağrısının yanı sıra bulantı ve kusma, baş dönmesi, şuur kaybı gelişebilir. Sakatlıkla, felçle sonuçlanan en önemli hastalıklardan biri olan beyin kanamaları, hiçbir belirti göstermeden sinsice ilerleyip hastanın ölümüne dahi yol açabiliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anasız, yaz aylarında beyin kanaması riskini en aza indirgemek için şu önerilerde bulundu:

"Güneş ışınlarının etkisinin yüksek olduğu saat 12-16.00 saatleri arasında açık havada dolaşmamaya özen gösterilmeli, su kaybına karşı bol su içilmeli, alkollü ve asitli içeceklerden uzak durulmalı, açık havada geniş kenarlı şapka kullanılmalı, fazla kilolarınızdan kurtulmaya çalışılmalı, düzenli spor yapılmalı, stres en aza indirilmeli, sigaradan uzak durulmalı, tansiyon ve kalp hastalarının ilaçlarını zamanında ve düzenli olarak almalıdırlar."

Muhabir: Aziz Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: