Yaz Spor Okulları 3 Bin Sporcuyla Açıldı

İZMİR (AA) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan "Yaz Spor Okulları"nda 7 branşta 3 bin öğrenci spor yapıyor. 

İZMİR - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan "Yaz Spor Okulları"nda 7 branşta 3 bin öğrenci spor yapıyor. Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen "İl Spor Merkezleri" açılış törenine, İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Toprak, sporcular ve aileleri katıldı. Törende konuşan İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, sağlıklı nesil yetiştirmenin yolunun spor eğitimden geçtiğini söyledi. Türkiye'nin uluslararası yarışmalarda başarıyı yüksek ücretlerle sporcu tranfer etme yerine altyapıdan sporcu yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Akgün, "Uluslararası spor müsabakalarında başarı için mutlaka kendi altyapımızdan sporcular yetiştirmeliyiz. Spor altyapımız ne kadar güçlü olursa başarı da o oranda artar. Çocuklarımızı genç yaştan itibaren spora yönlendirmeliyiz. Böylece hem sağlıklı nesil yetiştirmiş oluruz hem de uluslararası yarışmalarda başarıyı yakalamış oluruz" dedi. Konuşmaların ardından, cimnastik, boks, güreş, tekvando, karete, trambolin, akrobatik cimnastik dallarında eğitim alan sporcular çeşitli gösteriler sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: