Yaz Spor Okulları Faaliyetleri

Erdemli Sağlık Gönüllüleri Derneği'nce (DERMAN), yaz spor okullarına katılan öğrencilere yönelik "Spor'da başarılı olmanın yolları ve hedefler" konulu söyleşi düzenledi.

Erdemli Sağlık Gönüllüleri Derneği'nce (DERMAN), yaz spor okullarına katılan öğrencilere yönelik "Spor'da başarılı olmanın yolları ve hedefler" konulu söyleşi düzenledi.

Dernek başkanı ve Erdemli Devlet Hastanesi Üroloji uzmanı Dr. Zeynel Abidin Demir, Erdemli Gençler Birliği Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen söyleşide, öğrencilere, meslek sahibi olup bir yerlere gelebilmeleri için öncelikle çok çalışarak okullarını bitirmeleri gerektiğini söyledi.

Spora verilen önem kadar derslere de ağırlık verilmesi gerektiğine işaret eden Demir, "Birbirinizi ders çalışmak için motive etmelisiniz ve sevmelisiniz. Kötü alışkanlıklardan mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Arkadaşlarınızın kötü davranışları olabilir, onlara uymak yerine yaptığının yanlış olduğunu ona anlatmalısınız" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilere sporun yanı sıra kitap okumalarını da tavsiye eden Demir, ayrıca beslenmelerine dikkat etmelerini önererek, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Sporun sosyal, fiziksel ve ruhsal anlamda insanları geliştirdiğine dikkati çeken Demir, şöyle konuştu:

"Hepiniz gelecekte futbolcu olacaksınız diye bir kaide yok. Ancak sporla birlikte sinir sisteminiz, iskelet sisteminiz, kas sisteminiz de gelişiyor. Bu gelişim gelecekte mesleğinize büyük katkılar sunacak. Bizler doktoruz ve bir operasyonda oldukça hassas olmak durumundayız. Biz de futbol oynadık, orada kazandığımız disiplini, hassasiyeti kendi mesleklerimize taşıyabiliyoruz. Sporla birlikte ortaya çıkan kazanımlarınız gelecekte hep işinize yarayacak ve sizin için bir avantaj olacak."

Erdemli Devlet Hastanesi psikologlarından İbrahim Bürke de, başarılı olmak için önce inanmak gerektiğini belirtirken, Erdemli Gençler Birliği Spor Kulübü Başkanı Mustafa Aydoğdu ise, sporun gelişimine katkıda bulunmak isteyen dernek üyesi doktorlara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Söyleşiye, Erdemli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ömer Ulak, Dr. Mustafa Akın ve Dernek Sekreteri Mahmut Özdemir de katıldı.

Muhabir: Derviş Çömez/Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: