Yaz Spor Okulları Kayıtları Devam Ediyor

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilerin yaz...

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilerin yaz tatilinde kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve sporla tanıştırılması için açılan yaz spor okullarının kayıtları devam ediyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz spor okullarında profesyonel antrenörler eşliğinde geleceğin yıldızları aranıyor. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, okçuluk, halk oyunları ve tekvando olmak üzere birçok branşta faaliyet gösterecek olan Yaz Spor Okulları, 29 Haziran 2013 tarihinde resmi törenle başlayacak.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Fırat Yiğit, yaz spor okulları kayıtlarının 13 Mayıs’ta başladığını ve devam ettiğini belirterek, “Gaziantep’te malum yoğun bir genç grubu var. Kayıtlarımız başladığından bugüne kadar yaklaşık 2 bin kaydımız oluştu ve kayıtlarımız okullar kapandıktan sonra daha da arttı. Şuanda 42 antrenörle çalışmalara başladık. Bunların yanında ihtiyaç dulumsa halinde fahri olarak ta çalıştırdığımız antrenörlerimiz mevcut. Şuanda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 29 Haziran’da ise resmi açılışımız olacak. 29 Haziran, bizim Gençlik ve Spor teşkilatının 75. kuruluş yıldönümü olduğu için her yıl aynı tarihte bütün illerde kutlanıyor. Şuanda takım sporlarında basketbol, voleybol ve hentbola rağbet çok ama daha çok basketbol ağırlıklı gözüküyor. 2012 yılında bizim sporcu sayımız 8 bin 325 kişi. Bunun yanında kamu kurumlarımızın, belediyelerimizin çalışmaları da oluyor. Onlarında yaklaşık 7 binin üzerinde sporcu sayısı vardı. Genel olarak 2010 yılında 2 bin 500, 2011 yılında 6 bin 600 civarı ve 2012 yılında 15 bin sporcu ile bu işi yaptık. Bu yıl ise her yıl artış gösterdiğimiz gibi yine bir artış göstermek ve 20 binin üzerine çıkmaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: