Yaz spor okullarında 3 bin 795 kişiye eğitim verildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları 1. dönemi sona erdi. İlköğretim ve lise öğrencisi olan...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları 1. dönemi sona erdi. İlköğretim ve lise öğrencisi olan 3 bin 795 kişi 18 ayrı spor branşında eğitim aldı. Birinci dönem sonu nedeniyle Beştepeler mesire alanında düzenlenen törende aileler de piknik yapma keyfi yaşadı.
İlk dönemin sona ermesi nedeniyle düzenlenen törende verilen eğitimler hakkında Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları Spor Koordinatörü Galip Bitigen bilgi aktardı. Galip Bitigen, yaz spor okullarının çocuklar için eğitici ve bir o kadar da disipline edici olduğunu belirtti. Bitigen, buradaki disiplinli eğitimin çocukların gelecekleri ve başarılı olmaları adına fayda sağlayacağını ifade ederek, “18 branşta 3 bin 795 kişiye eğitim verdik. Bu eğitimlerin çocuklarımıza çok şeyler kattığını biliyoruz. Çünkü ailelerimizin en büyük endişeleri, çocukların yaz dönemlerini sokakta geçirmeleriydi. Yaz spor okulları sayesinde çocuklarımız burada hem spora ilk adımı atmış oldular hem de gelecekleri adına başarılı olma yolunda bir süreç yaşadı. Kendilerini kutluyorum. Öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altuntuğ, yapılan spor tesislerinin şehre kazandırılmasındaki en önemli amaçlardan birisinin de çocukların, gençlerin sporla iç içe olması ve sportif faaliyetlerde başarılar elde etmesi olduğunu söyledi. Altuntuğ, bu eğitim sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Tören, farklı spor branşlarında eğitim alan gençlerin gösterileriyle devam etti. 9 yaşındaki Bilge Güney, kendi boyundan büyük olan yayla hedefe ok atması dikkat çekti. Bilge Güney, attığı oklarla hedefteki renkli balonları vurdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz