Yaza doğru yaklaşırken tatil planları iyiden iyiye hızlandı! Peki, çocukla tatil nasıl olacak?

Özellikle de bu yaz bebekli olarak il yazınız ve bebekli ilk tatiliniz ise biraz endişe etmeniz gayet normal.

Ama her şeyi planlı ve programlı şekilde uygularsanız hastalık ve ani gelişmeler hariç sorunsuz bir tatil geçirebilirsiniz.

Elbette çocuksuz tatili arayacaksınız. Elbette kumsal da gökyüzünü izlemeyi siz de özleyeceksiniz. Elbette gece kulübü, bar ve cafelerde dilediğiniz gibi gece yarılarına kadar oturamayacaksınız. Ama öyle güzel anlar ve anılar yaşayıp biriktireceksiniz ki bu olmayanlar için çokta fazla şikayet edemeyeceksiniz.

Tüm bunların yanında tatile giderken ister uçak yolculuklarında isterseniz ise özel aracınız ile çıktığınız karadan yolculuklarda tüm seyir planınızı çocuğunuzun ihtiyaçlarını gözeterek yapmanız gereklidir.

Reklam
Reklam

Bu ihtiyaçları önceden düşünüp gideceğiniz yol güzergahını ona göre belirlemeli, mola vereceğiniz noktaları önceden belirlemeye özen göstermelisiniz. Çünkü her şeyi bilerek ve önceden hazırlıklı olarak yola çıkarsanız istenmeyen aksilikler yaşanmasına önlem almış olursunuz.

Çocukla seyahate çıkmanın püf noktaları:

• Zamanlama konusunda kendinizi belli bir zaman içerisine sıkıştırmayın. Zaman sizin için bu seyahat ve tatilde en esnek olduğunuz detay olsun.

• Sadece sizin değil çocuğunuzun da sevebileceği güzel ve bol aktiviteler yapabileceği eğlenceli bir tatil mekanı seçmeye özen gösterin.

• Yola çıkmadan önce tatil mekanınıza gidene kadar olan tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza alın. Çocuğunuz ile ilgili olan; mama, su, ekstra bez, ıslak mendil, atıştırmalıklar, minik oyuncaklar, çocuk şarkılarından oluşan bir müzik cd’si, yedek kıyafet, alt değiştirme bezleri, acil durumda kullanabileceğiniz fitil, ilaç ve şuruplardan oluşan bir ilk yardım çantası ve sağlık kartı ile nüfus cüzdanını kesinlikle yanınıza almalısınız.

Reklam
Reklam

• Çocuklar en ufak bir düzen değişikliğine maruz kaldıklarında uyku düzenlerinden tutun da beslenme ve tuvalet alışkanlıklarına kadar her türlü düzenleri değişir. Bu duruma hazırlıklı olun. Her zaman gündüze en az 2 saat uyuyan çocuğunuz tatilde zombi gibi dolaşmaya başladıysa paniklemeyin, rahat olun. Siz ne kadar rahat ve soğukkanlı olursanız çocuğunuz da sizin kadar rahat ve huzurlu olacak ve aynı zamanda tatile daha çabuk uyum sağlayacaktır.

• En çok sevdiği oyuncaklardan yanınıza alabileceklerinizi almaya özen gösterin. Uykuya çabuk dalması, ortama çabuk uyum sağlaması için ona ait olan eşyalar kendisini rahat hissettirecektir.

• Kendinizden çok bebeğiniz ve çocuğunuz odaklı bir tatil olacağını kabullenerek yola çıkarsanız tatilden beklediğinizden daha fazla zevk alırsınız. Aksi halde her yaşadığınız olay size olumsuz yansıyacak ve en ufak şeylerde dertlenerek tatili kendinize ızdıraba dönüştürürsünüz.

Zapp Ailesi: 1928 Model Bir Araba, 4 Çocuk, 16 yıl