Yazar Ahmet Ümit Okurlarıyla Buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından gerçekleştirilen ‘Kültür Sohbetleri’ne konuk olan yazar Ahmet Ümit, okurlarıyla...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından gerçekleştirilen ‘Kültür Sohbetleri’ne konuk olan yazar Ahmet Ümit, okurlarıyla söyleşi yaptı.

İstanbul’un tarihi mekanlarında geçen cinayetleri konu alan ‘İstanbul Hatırası’ adlı kitabının ardından ‘Sultanı Öldürmek’ adlı yeni eseriyle okurlarıyla buluşan ünlü yazar Ahmet Ümit, Bursalı sevenleriyle Fabrika-i Hümayun Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nda bir araya geldi. Bursalılardan büyük ilgi gören Ümit, sevenlerinin kendisiyle ilgili merak ettiği soruları cevaplandırdı.

Reklam
Reklam

“Herkesin içinde bir iyi bir de kötü vardır. Hepimiz biraz bencil, biraz cömertiz. Önemli olan bunu dışarıya çıkarabilmektir. Biz yazarlar, hikâyelerde oluşturduğumuz karakterlerle insanların içlerindeki bu duyguların dışa vurulmasını sağlarız. Toplumsal görevimizse iyi, olumlu ve güzel olanı pekiştirmektir.” diyen Ahmet Ümit, ‘Sultanı Öldürmek’ adlı son kitabındaki Fatih Sultan Mehmet ve Müştak Serhazin’in karakteriyle ilgili ipuçları verdi.

Hikayeciliğe adım atışından son kitabının ayrıntılarına kadar birçok konuda paylaşımda bulunan Ümit, etkinliğin sonunda kitaplarını da imzalayarak hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

KÜLTÜR SOHBETLERİ SÜRÜYOR

Bursa Kültür AŞ tarafından organize edilen 'Kültür Sohbetleri & Dinletileri' projesi, ünlü isimleri Bursalılarla buluşturmaya devam edecek. Program kapsamında, 29 Mayıs Salı günü dünyaca ünlü gitar ustaları Antonio Mascolo ve Ayşegül Koca performanslarını sergileyecek. 31 Mayıs Perşembe günü de gençlere Divan Edebiyatı’nı sevdiren yazar İskender Pala okurlarıyla buluşacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: