Yazar Arif Akpınar, öğrencilerle buluştu

Birinci Dünya Savaşı sırasında, Osmanlı Devleti ile Rusya arasındaki savaşta Sarıkamış'ta şehit olan 90 bin...

Birinci Dünya Savaşı sırasında, Osmanlı Devleti ile Rusya arasındaki savaşta Sarıkamış'ta şehit olan 90 bin askeri konu edinen ‘Kardan Kanatlar’ kitabının yazarı Arif Akpınar, Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu’nda söyleşi yaptı.
Yazar Arif Akpınar, okulda yaptığı konuşmada, Sarıkamış’ın, Türk tarihinin en dramatik ve en muhteşem sahnelerinin iç içe yaşandığı yerlerden biri olduğunu söyledi.
Akpınar, “Malatya ve doğusundaki bütün illerimizden Sarıkamış hareketine katılmış ve orada şehit olmuş her aileden bir ya da birkaç fert vardır. Bizler bugünkü nesiller olarak en azından o günkü dedelerimize vefa borcumuzu ödeme adına yaşananları iyi öğrenmek zorundayız.” dedi.
Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Arif Akpınar, Kardan Kanatlar ve Sarıkamış Hikayeleri isimli kitaplarını imzaladı.
Okul Müdürü Haşim Tezcan da ‘Okur Yazar Buluşmaları’ etkinliği çerçevesinde Yazar Akpınar’ı öğrencilerle buluşturduklarını belirtti. Öğrencilerin, etkinliğe büyük ilgi gösterdiğini aktaran Tezcan, kültürel hayatın önemli simalarıyla öğrencileri biraraya getirmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz